Annons:

Kollektivet hyllas efter storsegern – Västervik gör en ändring till returmötet

Morgan Andersson var nöjd med sitt lags prestation hemma mot Indianerna. Foto: Ossian Mathiasson

Kollektivet hyllas efter storsegern – Västervik gör en ändring till returmötet

Västervik har radat upp storsegrar på hemmaovalen denna säsong. I kväll blev Indianerna en munsbit. 
– Vi gör en riktigt bra insats och alla har en bra dag. Ingen nämnd, ingen glömd, säger lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

Västervik tryckte gasen i botten från start och ryckte åt sig en tidig tiopoängsledning som drygades ut till 22 poäng efter sju heat och vidare till 26 poäng efter nio heat. Som ni förstår var matchen avgjord i ett tidigt skede även om Indianerna, anförda av världsstjärnan Jason Doyle, höll jämna steg med Västervik under andra halvan av matchen. 

Västervik vann till slut med 56–34 och tar med sig ett kanonresultat till morgondagens returmatch i Kumla.

– Vi fick en riktigt bra start på matchen och jag förstod väl att det inte skulle gå lika lätt och bra under andra halvan. Någon gång måste de hitta någorlunda rätt och det gjorde dem. Jag är jättenöjd med att vi vinner med 22 pinnar och vi ville försöka trycka på så mycket vi bara kunde, säger Morgan Andersson.   

"Gedigen laginsats"

Västervik noterades för sex femettor (!) på de nio första heaten och gjorde precis vad de ville så länge inte Jason Doyle befann sig ute på ovalen. 

– Jag förstod att det förr eller senare skulle vara fler förare än Doyle i deras lag som skulle hitta rätt ute på banan. 

Vad säger du om lagets prestation?

– Det är en gedigen laginsats där förarna som tog minst antal poäng är uppe på sex poäng. Vi gör det riktigt bra och då var ändå Doyle (Jason) i kanonslag och missade bara en poäng på sex heat. Det är bra harmoni i truppen och det blir det ofta när man vinner matcher, säger Morgan Andersson. 

En ändring i Västerviks startsjua

Om mindre än ett dygn körs returmötet i Kumla. 

– Det är klart att det blir tuffare med tanke på att det är deras hemmaoval. Vi ska försöka riva åt oss samtliga fem poäng och får se om vi kan hitta på något riktigt bra i morgon. Det är alltid kollektivet som måste leverera och det är viktigt att inte Doyle (Jason) och Fricke (Max) får dominera. Vi måste vara med och lyckas bryta ner deras bästa förare. Vi behöver vinna heat och få heatsegrar om man ska vinna matcher. Vi har levererat bra men också åkt på minor uppe i Kumla så det är en öppen historia.  

Västervik gör en ändring i startsjuan. Gleb Chugunov utgår och David Bellego kommer in på reservplats. 

– Bellego körde i Kumla förra året och Gleb har kört sådär där uppe. Vi vill också ge Bellego en match och försöka få lite heat på honom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt