Annons:

Västervik värvar amerikan: ”Härlig inställning till sporten”

Västerviks lagledare och sportchef Morgan Andersson tror och hoppas att Luke Becker kan ta ytterligare steg i Västervik 2024. Foto: Bildbyrån

Västervik värvar amerikan: ”Härlig inställning till sporten”

Arbetet med nästa säsongs trupp går vidare. Västervik Speedway har gjort klart med sitt andra nyförvärv. Amerikanen Luke Becker plockas in från Rospiggarna.

Annons:

Robert Lambert var Västerviks första nyförvärv och Luke Becker är SM-finalistens andra nyförvärv. Den 24-årige amerikanen har Greg Hancock som mentor och körde under den gångna säsongen åtta matcher för Rospiggarna Bauhausligan med ett snitt på 1.539 inklusive bonus. Han har sedan tidigare ett förflutet i både Dackarna och PIraterna. 

”Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Västervik 2024. Det är en bana som jag alltid trivts på och det ska bli riktigt roligt att få ha den som hemmaarena nästa säsong. Jag har bara hört positivt om klubben och förhoppningsvis”, säger Luke Becker i ett pressmeddelande. 

"Kom tillbaka starkt"

Efter en skadefylld säsongsinledning kom amerikanen tillbaka starkt under andra halvan – och var bland annat med och körde upp Zielona Gora i Ekstraliga. 

Västerviks sportchef Morgan Andersson tror och hoppas att Becker kan ta ytterligare steg i Västervik. 

”Det känns mycket bra att ha kommit överens med Luke då vi under en längre tid varit medvetna om att vi måste möblera om lite i truppen efter segern i grundserien som innebar att vi körde upp våra snitt. Vi har följt Lukes utveckling under säsongen som tyvärr började med en skada, men han kom tillbaka starkt både i Polen och i England. Luke har en härlig inställning till sporten och omger sig med ett bra team som även innefattar Greg Hancock, så jag är övertygad om att han kommer väl förberedd till 2024. Det ska bli mycket intressant att se om vi kan få Luke att ta ytterligare ett steg i karriären vilket jag både tror och hoppas på”, säger Morgan Andersson i ett pressmeddelande. 

Fakta

Västerviks trupp består så här långt av:  

Robert Lambert – 2.063

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt