GULLRINGEN VANN DERBYT MOT HULTSFRED – BEXELL TREMÅLSSKYTT

Ola Lindblom hoppar upp i Rasmus Bexells famn efter 2–1-målet i början av andra halvlek. Gullringen vann derbyt med 4–3. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringens GoIF trivs i derbymatcherna mot Hultsfreds FK. Det blev seger med 4–3 i dagens möte på Gullemon. Rasmus Bexell visade vägen med tre mål.

Gästande Hultsfred spräckte målnollan efter halvtimmens spel. Ibrahim Haddar slog ett inlägg som nickades undan av Gullringsförsvarare och hamnade hos Diego Nicolas ”Keko” Toribio Urrutia som la upp bollen till en framrusande Gustav Föghner som behärskat placerade in ledningsmålet vid första stolpen.

På tilläggstid i första halvlek kom hemmalagets kvittering. Melker Johansson hittade fram till Rasmus Bexell som vräkte sig fram i boxen och forcerade in 1–1 i en duell med HFK-keepern Erik Arvidsson Hoffmann. Han blev liggande kvar på planen och tvingades kliva av skadad i paus.

Bexell visade vägen för gulsvart

Stärkta av kvitteringen angav Gullringen tonen direkt i andra halvlek och vaskade fram flera hörnor på kort tid.

Mycket kretsade kring forwarden Rasmus Bexell. Han hade en klockren nick i ribban i minut 51 för att sedan göra mål på huvudet i minut 53. Ola Lindblom vann en nickduell i straffområdet och serverade Rasmus Bexell som ohotad knoppade in ledningsmålet.

Från egentligen ingenstans kom HFK tillbaka till 2–2. Diego Nicolas ”Keko” Toribio Urrutia tog vara på en chans som dök upp i straffområdet.

Det dröjde inte särskilt länge innan Gullringen återtog sin ledning och Rasmus Bexell gjorde sitt tredje mål för eftermiddagen. Han höll sig framme på en retur och satte dit 3–2 i 67:e minuten.

Fem minuter senare gick Gullringen upp i en tvåmålsledning när Melker Johansson spelade fram Albin Gustafsson som enkelt styrde in 4–2. I den fjärde tilläggsminuten reducerade HFK till 4–3 genom Adrijan Shaljani.