Annons:

Så tänker Stejdahl kring sin fotbollsframtid – kan tre lokala lag vara aktuella?

Oskar Stejdahl var med och åkte ur ettan med Åtvidabergs FF. Var hamnar han 2024? Foto: Bildbyrån

Så tänker Stejdahl kring sin fotbollsframtid – kan tre lokala lag vara aktuella?

Oskar Stejdahl, 26, var med och åkte ur division 1 med klassiska Åtvidabergs FF. Hur tänker han nu kring sin egen framtid?
– Jag behöver en tid nu för att tänka, säger han. 

Annons:

Oskar Stejdahl har spelat på division 1-nivå med både Oskarshamns AIK och Åtvidabergs FF. Den senaste säsongen, med anrika ÅFF, blev inte vad han hoppats på varken för klubben eller honom personligen.

– Det var en jobbig säsong. Tidigare år har jag spelat nästan varje seriematch, men nu fick jag först problem med ryggen och därefter foten, sedan baksida lår och till sist knäet. Det har varit en skitsäsong på så sätt och jobbigt mentalt. Jag har aldrig haft skador tidigare egentligen, så det var det jobbigaste. Så fort jag spelat några matcher, så kom nästa bakslag. 

I den sista omgången fick han också vara med och konstatera om att "Åtvid" får börja om i division 2. Fiaskot fullbordes när laget tappade en 2-0-ledning till förlust mot Vänersborg.

– Jag tror vi torskade de sista fem matcherna. Det hade räckt att få med sig något där. Det var alldeles för dåligt. Efteråt var det mest tyst och så många som var besvikna. Det var bedrövelse och tungt. 

VIF aktuellt?

Nu har det gått en tid sedan degraderingen och Oskar Stejdahl har fortsatt träna med ÅFF tills i måndags. Nu har hans kontrakt gått ut och framtiden är oviss. 

– Just nu har jag inte tänkt särskilt mycket på hur jag ska göra. Det är lite oklart vilken nivå jag vill spela på, så det är svårt att säga något konkret. Jag behöver en tid framåt att tänka. 

Han har ännu inte tränat med några andra klubbar, men för flera föreningar i trakten vore han förstås en drömförstärkning.

– Det är stor skillnad fotbollsmässigt om jag ska gå ned i tvåan med ÅFF. Träningsmässigt är det samma sak, men ska jag lägga ned den tiden i tvåan så ska det vara något bra. 

Stejdahl, som tidigare spelat i Vimmerby IF, säger att just VIF är ett alternativ. Brorsan Gustav är redan klar för spel där. 

– Men det är svårt att säga något på rak arm. Jag har varit där innan och pratat med både Vimmerby och andra klubbar, men inget är bestämt alls. 

Gullringen eller HM IS?

Även division 4-laget Gullringens GoIF har han pratat lite löst med. 

– Jag vill inte hänga ut någon, men jag har pratat med dem också. Jag tänker att jag ska ta det lugnt till årsskiftet och sedan får vi se. 

Moderklubben HM IS, som huserar i division 5, drömmer säkerligen om att få se Oskar Stejdahl i den tröjan igen. 

– HM är min moderklubb och det är klart att HM betyder mycket för mig, men att gå från ettan till femman är ett stort steg. Klart att det finns med som ett alternativ, men då ska det också vara något bra. Just nu kan jag inte alls lämna något besked om vilken nivå jag vill spela på, men jag kanske inte vill gå för långt ned direkt eller så snabbt.

Men något besked kommer inte före årsskiftet?

– Nej, det tror jag inte. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt