Annons:

Borges inför KM: ”Som att bli barn igen”

Gustavo Borges trivs med att spela futsal och tror på sitt Gullringen i KM. Foto: Gullringens GoIF

Borges inför KM: ”Som att bli barn igen”

Gustavo Borges har redan vunnit KM i futsal med Vimmerby IF och IFK Tuna. Nu vill han göra om bedriften med Gullringens GoIF.
– Vi har några riktiga pärlor i laget, säger Gustavo Borges.

Annons:

Som uppvuxen i Brasilien har Gustavo Borges ett extra gott öga till futsal.

– I Brasilien brukar man börja inomhus och spela där till man är tolv år, sen går man på gräset. Alla spelare i Brasilien har fått sin grund inomhus så att spela KM är som att bli barn igen. Jag trivs med att spela futsal, det är jätteroligt, säger Gustavo Borges.

– Jag är taggad, det är alltid roligt med KM. Dels är det roligt med rivaliteten mellan lagen och lite extra mysigt med familj och vänner som tittar på, fortsätter Gullringen-spelaren.

Ett av favoritlagen

Gustavo Borges, nyförvärv i Gullringen till säsongen 2024, har tidigare vunnit kommunmästerskapet med både Vimmerby IF och IFK Tuna.

– Det är svårt att jämföra segrarna, med Vimmerby var det mer förväntat att man skulle vinna. När vi vann med Tuna hade de inte vunnit på länge så det var en upplevelse och lite extra roligt.

Hur ser du på chanserna att vinna även med Gullringen?

– På papperet är vi ett av lagen som är störst favoriter, tillsammans med Vimmerby och Tuna. Båda de lagen har fantastiska spelare. Jag tror också att man ska vara lite försiktig med Frödinge, de tränar innan oss i Södra Vi och jag tycker att det ser bra ut för dem. Även Djursdala har ett intressant lag.

"Lyfter laget"

Gustavo Borges är imponerad av många spelare i sitt nya lag.

– Nu när jag har tränat en tid med Gullringen vet jag att det finns några riktiga pärlor som lyfter laget på olika sätt. Jag skulle kunna nämna hela laget så det blir bara fel att nämna några få.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt