Annons:

Kapten Stejdahl gick i bräschen – oron: ”Kände att det började dra”

Oskar Stejdahl visade vägen när Vimmerby tog tre mycket viktiga poäng. Foto: Linus Johansson

Kapten Stejdahl gick i bräschen – oron: ”Kände att det började dra”

Vimmerby IF var illa ute mot jumbon Jönköpings BK. Då klev Oskar Stejdahl fram. Lagkaptenen gick i bräschen med ett rejält spel och dubbla mål när VIF vände 0-1 till 4-1 i den andra halvleken.
– Jag var egentligen aldrig orolig, säger Oskar Stejdahl.

Annons:

Vimmerby gjorde en halvdan första halvlek, men var ändå bättre än Jönköping. Trots det hamnade VIF i ett 0-1-underläge efter ett sent mål.

– Första halvlek var lite indelad i tre kvartar. Första kvarten var det väl lite 50/50. Andra kvarten fick vi rätt bra träff och ett bra bollinnehav och vi fick hög fart på bollen. Sista delen kom vi lite långt ifrån igen. Då fick de, som det kändes, den enda chansen de hade och han fick till ett hyfsat avslut. Det var inte jättehårt, men den satt bra, säger Oskar Stejdahl. 

Hyllades av tränaren

Den andra halvleken blev flera klasser bättre från hemmalagets sida.

– När vi gick in till andra visste vi att om vi bara fortsatte med pressen och satte igång bolltempot så skulle vi vända på det. Det var skönt att vi klarade av det.

Oskar Stejdahl hade utan tvekan en mycket stor del i segern.

– Jag tycker att Oskar gick in med något helt annat i den andra halvleken. Det är den där Oskar man vill se, det var en kraft och vilja i hans andra halvlek. Han satsade in i närkamperna och det är det jag vill se av honom som lagkapten. Han gjorde ju dessutom två jätteviktiga mål, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Nickade in 3-1

Det var Stejdahl som såg till att Vimmerby spräckte nollan efter 62 minuters spel och det var också han som nickade in det viktiga 3-1-målet på en hörna.

– Det var inte en jättehård träff vid mitt första mål, men det var en bra träff precis vid första stolpen. Det var skönt att se den gå in, speciellt efter straffmissen, säger Oskar Stejdahl.

Och nickmålet?

– Ja, jag har haft några situationer där jag träffat bollen lite halvt och nån där jag har varit någon centimeter ifrån. Nu tänkte jag att ”fan nu håller jag i löpningen lite” och så såg jag att målvakten missade lite och då försökte jag bara nå högst och kom väl rätt bra bra, flinar tvåmålsskytten.

Problem med vaden

Strax efter sitt andra mål lämnade Stejdahl planen haltandes.

– Det är samma skada som jag hade redan på försäsongen. Det är fästet på vaden som jag har lite problem med. Jag känner det lite hela tiden, men det är inte så att det gör skitont. Nu kände jag att det började dra i det och då var det bättre att kliva av än att det ska ge någon skit.

Är du orolig för vad det ska ge för problem framöver?

– Jag får väl åka till någon hokus-pokus-person och se om det går att göra något åt det. Det är segt när det kommer tillbaka, men jag försöker göra så gott jag kan själv. Jag tror inte att det är någon fara, det släpper nog någon gång.

”Då är vi bra”

I och med segern klättrade VIF upp som ny trea i tabellen och är nu i allra högsta grad med och slåss om de översta platserna. Dagens vinst var förstås extra viktig efter att de två senaste matcherna mot Waggeryd och Hjulsbro bara gett en poäng.

– Vi har haft två matcher där vi inte riktigt har varit där med det vi är som bäst på. I andra halvlek idag satte vi pressen och ett högt bolltempo och då är vi bra. Det är det vi måste komma upp och använda hela tiden för att vara med mot topplagen. När vi gör det vi ska spelar vi bra fotboll och det är det vi strävar efter. Det är kul att vara med i toppen och vi ska absolut känna att vi är tillräckligt bra för att vara med där för det är vi. Det är bara fortsätta kriga och ta match för match. Det spelar ingen roll vilket lag vi möter utan det är tre poäng vi ska gå för hela tiden, säger Oskar Stejdahl.

Godkänd insats

Fredrik Falkevall var belåten med lagets andra halvlek och de tre poängen.

– När vi missade straffen tänkte jag ”ska det vara en sån här dag?”. Men vi löste det och jag tycker framförallt att man såg att viljan kom fram i andra halvlek. Totalt sett tycker jag absolut att det var godkänt och det var viktigt för oss att komma igång och vinna igen.

Utöver Oskar Stejdahl ville VIF-tränaren även lyfta fram Simon Larsson.

Läs mer om matchen här.

Klicka här för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt