Annons:

VIF-kaptenen inför tredje försöket: ”Superviktigt att ta en seger”

Malin Söderlund hoppas att Vimmerby kan ta sin första seger i division ett i bortamatchen mot Bergdalen. Foto: Ossian Mathiasson

VIF-kaptenen inför tredje försöket: ”Superviktigt att ta en seger”

Under lördagen har Vimmerby IF sin tredje chans att ta årets första seger i division ett.
– Det är superviktigt att ta en seger, både för självförtroendet och för att hänga med i tabellen från start, säger lagkaptenen Malin Söderlund.

Annons:

Vimmerby IF har fått en tung start på seriespelet med dubbla förluster.

– Det är klart att det har varit en lite tung start. Men dels har vi haft några nyckelspelare borta och sen vet vi ju att det är en tuff serie och vi har mött två bra lag, säger Malin Söderlund.

Rädda i ledning

Att VIF skulle förlora premiären borta mot topptippade IFK Norrköping hade nog de flesta räknat med. Däremot borde laget absolut ha fått poäng hemma mot ett inte särskilt bra Mariestad. Till slut blev det förlust med 2-1 efter att Vimmerby haft ledningen med 1-0 i paus.

– Jag tycker att vi hade matchen mot Mariestad och att vi skulle ha vunnit den. Tyvärr kändes det som att vi blev rädda när vi var i ledning och att vi inte jobbade så hårt som vi måste göra i division ett. Men vi känner också att både Norrköping och Mariestad är lag som vi lika gärna kan slå i höst, säger Malin Söderlund.

Blidfors tillbaka

I lördagens match väntar Bergdalens IK på bortaplan. Ett lag som har inlett med en förlust och en seger och som senast besegrade IFK Norrköping.

– Jag vet ju att de slog Norrköping, vilket säger att det är ett bra lag som vi kommer att möta. Men vi ska inte haka upp oss på det utan fokusera på vårt spel.

Malin Söderlund konstaterar att en vinst skulle betyda mycket i det här läget.

– Det är superviktigt att ta en seger, både för självförtroendet och för att hänga med i tabellen från start. Vi har glädje och go i laget, men det skulle bli dubbelt så kul om vi kunde ha en seger med oss hem i bagaget i morgon, säger Malin Söderlund.

Vimmerby får tillbaka Malin Blidfors till den här matchen. Däremot saknas skyttedrottningen Nathalie Johansson fortsatt på grund av skada.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt