Djursdala bjöd på ny vändning i kväll – Hammar avgjorde

Joakim Hammar satte det avgörande målet när Djursdala vände och vann mot Bodafors. Foto: Ossian Mathiasson

Djursdala SK vet hur man vänder fotbollsmatcher. För andra matchen i rad vände DSK underläge till seger efter paus.
– Vi visar en jäkla moral, säger tränaren Patrik Nilsson efter 3–2 mot Bodafors.

Djursdala tog visserligen ledningen med 1–0 i 20:e minuten efter en trevande start. Erik Svensson dök upp på bortre stolpen och stötte in ledningsmålet.

Bodafors kvitterade till 1–1 sju minuter efter DSK:s ledningsmål på ett friläge och fullbordade vändningen i 40:e minuten med ett nickmål på hörna.

– De hade flera långa spelare och var väldigt starka på huvudet, säger Patrik Nilsson.

Första målet för Hammar

I DSK:s omklädningsrum under pausvilan var ledningen tydliga med att de var tvungna att lyfta bollarna bakom gästernas backlinje.

I 49:e minuten lyckades man med just det när James Mattsson frispelade Ricky Gustafsson som placerade in kvitteringen via stolpen.

Djursdala fortsatte att skapa en del chanser på det viset men segermålet kom i 78:e minuten när Joakim Hammar satte 3–2, hans första mål för den nya klubben i seriesammanhang.

– Det var jäkligt kul att han fick göra det där målet, säger Nilsson.

Ligger trea i serien

Förra helgen vände DSK 0–2 till 3–2 mot Lojal och i dag bjöd man alltså på en ny vändning i femman.

DSK ligger trea i serien med 13 poäng efter sju omgångar, tre poäng efter ettan Bäckseda.

– Vi tror på det vi gör och i den här matchen handlade allt om vad vi själva gjorde. Vi visar en jäkla moral, säger han.

Bäst i DSK var Ricky Gustafsson och Dzenan Hrnic.