Annons:

Vimmerby möter pressat lag:

Håkan Ericssons Vimmerby möter det topptippade laget Mariebo, som har fått en tung start på säsongen, på klassiska Stadsparksvallen i Jönköping i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby möter pressat lag: "Kan absolut slå dem"

Inför säsongen betraktade Håkan Ericsson Mariebo på bortaplan som årets kanske tuffaste match.
Nu är tonläget annorlunda.
– Som det ser ut just nu känns det som en 50/50-match, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Trots 0–2-förlusten borta mot division 1-seriens outstanding Jitex BK gjorde Vimmerby IF ett ärligt och tappert som har stärkt spelarnas självförtroende ytterligare.

I dag beger sig tabellfemman VIF i väg på en ny tripp. Denna gång är Stadsparksvallen i Jönköping resans slutstation och det är med en god känsla som Håkan Ericsson ser fram emot matchen mot det förhandstippade topplaget Mariebo. Faktum är att Mariebo bara har tagit en poäng mer än Vimmerby efter nio omgångar. 

– På förhand var det de här två bortamatcherna mot Jitex och Mariebo som vi befarade som de tuffaste. Som det ser ut just nu känns det som en 50/50-match mot Mariebo. Får vi till det bra så kan vi absolut slå dem, säger Håkan Ericsson. 

"Ett pressat lag"

Mariebo har utåt sett varit tydliga med att de vill ta klivet upp i damettan och satte för några år sedan upp en femårsplan.  

– Nu är de inne på år fyra. Mariebo är ett pressat lag och just nu är de i stort sett körda eftersom Jitex ligger elva poäng före. Det är lag som inte gillar att hamna i underläge. Gör vi det första målet så kan det bli intressant, säger Håkan Ericsson. 

För vara nykomling i division 1 har Vimmerby presterat bättre än vad många hade förväntat sig inför säsongen. 
De ligger femma i serien, har visat att de håller på denna nivå och den ramstarka defensiven har stuckit ut i flera matcher, bland annat mot Jitex. 

– Trots att vi förlorade den matchen så känns det skönt att ta med sig så mycket positivt därifrån. Vi visade att vi kan försvara oss bra mot den solklara serieettan och har sett heta ut på veckans träningar. Får vi bara till det offensiva spelet så kommer vi vara med i matchen, säger Ericssson. 

Flera spelare saknas

Alicia Strand är fortfarande avstängd och missar matchen, likaså vadskadade Malin Blidfors. 

– Hon kan inte spela, jag hoppas att hon kan spela mot Eksjö nästa helg, säger Ericsson. 

På grund av dagens skolavslutningar saknar VIF några av de yngsta spelarna, däribland Andrea Lundgren och Stina Kägo Bragsjö. Målvakten Sofie Johansson tar studenten i morgon och missar också matchen.

I gengäld får VIF tillbaka Malin Engström, som har missat flera matcher på slutet på grund av skada.

Fakta

Startelvan: Kicki Rödin, Sara Green, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Matilda Strömdahl – Greta Koponen, Hanna Ericsson, Anna Karlsson, Kajsa Gunnarsson – Nathalie Johansson, Emilia Rosenqvist.

Bänken: Amanda Lundberg, Julia Rosin, Elin Borgstrand, Malin Engström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt