Annons:

Kaptenen efter 2-2-matchen:

Malin Söderlund var som vanligt en säker mittback i VIF-laget mot IFK Norrköping. Foto: Ossian Mathiasson

Kaptenen efter 2-2-matchen: "Tycker vi ska vinna"

Vimmerby IF gjorde en kanonmatch mot tabelltvåan IFK Norrköping och fick med sig en poäng. Men det kunde ha varit tre.
– Jag tycker att det här är en match vi ska kunna vinna, säger lagkaptenen Malin Söderlund.

Annons:

Malin Söderlund har imponerat stort i mittförsvaret under Vimmerby IF:s succévår i division ett. I höstomgångens första match, den sena kvällsmatchen i samband med Bullerby Cup mot topplaget IFK Norrköping, stod hon återigen för en habil insats. 

Även om hon själv har högre krav. 

– Laget gör det väldigt bra, men min egen insats är jag sådärnöjd med. Jag gjorde en del misstag och jag måste minimera dem. Annars måste jag hylla mina lagkamrater, jag är verkligen nöjd med lagets insats, säger VIF-kaptenen Malin Söderlund. 

VIF ledde med 1-0, tappade till 1-2 och kunde slutligen kvittera på straff genom Nathalie Johansson. Båda lagen hade chanser att avgöra, även om VIF nog hade fler.

– Det var en väldigt bra genomkörare inför höstsäsongen. Jämfört med sist vi mötte dem, så är vi ett helt annat lag den här gången. Vi har lika stor chans att vinna som dem, jag tycker nästan att det här är en match vi ska vinna. Samtidigt har de också mycket chanser, bland annat stolpskottet där i slutet.

"Betyder supermycket"

Hon var inte helt nöjd med den första matchen som slutade med en poäng av den anledningen.

– Det känns som att vi ska vara nöjda med insatsen och hur vi kämpar igenom hela matchen, men det grämer mig lite att vi kunde ha haft tre.

Vad betyder det att ni är ett av få lag som tagit poäng mot dem?

– Det betyder supermycket. Återigen har vi lika stor chans som andra lag fast vi är nykomlingar. Vi är ett starkt lag som kan slå vem som helst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt