Annons:

VIF förändrar på flera positioner: ”En spelare som inte kliver undan”

Brendah Henrysson får chansen från start när Vimmerby möter Värnamo.

VIF förändrar på flera positioner: ”En spelare som inte kliver undan”

Det börjar dra ihop sig rejält i damernas division ett. För Vimmerby IF väntar en mycket viktig match borta mot Värnamo under lördagen.
– Vi ser den här matchen som en möjlighet till att vara kvar högt upp i tabellen, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Vimmerby har fått en allt annat än flygande start på höstsäsongen. De fyra första matcherna har bara resulterat i två poäng. Senast, hemma mot Nittorp, tappade VIF en 3-1-ledning till 3-3.

– Den matchen lämnade vi bakom oss så fort vi kunde och nu ser vi framåt. Det är ju lite så att det börjar bli jäkligt tajt i tabellen. En seger mot Värnamo så skulle vi vara med högt upp i tabellen igen, säger Håkan Ericsson.

Tycker du att insatsen mot Nittorp var ett steg i rätt riktning?

– Det tycker jag. Vi hade en svacka i början av den andra halvleken, men annars var det ett rejält kliv framåt. Vi tog jobbet igen och det känns tryggt.

Svängig match

Jitex och Norrköping har dragit ifrån rejält i tabelltoppen och i botten sladdar Eksjö litegrann. Däremellan är det mycket jämnt. Bara nio poäng skiljer mellan trean Onsala och Valinge-Derome, som är näst sist i tabellen. Vimmerby är sexa och har sex poäng tillgodo på Mariestad på nedflyttningsplats.

VIF är tre poäng före lördagens motståndare Värnamo. Senast lagen möttes vann Vimmerby med 4-3 efter en svängig match.

– Jag missade den matchen, men mina kollegor har berättat att det var lite svängdörrar om Värnamo. Vi räknar med en svår match där det kan hända lite vad som helst. Det är ett lag som inte ger upp och som är i behov av poäng, säger Håkan Ericsson.

Skada stoppar Ericsson

Jämfört med förra matchen så är inte Hanna Ericsson redo för spel.

– Hon har tränat lätt både tisdag och torsdag, men är inte aktuell för spel. Sjukgymnasten säger att det inte ska vara någon större fara, men hon har en liten blödning i ett knä och lite ont i en fot. Vi hoppas att hon kan vara med i nästa match.

På pluskontot finns att Greta Koponen är tillbaka efter en kort utflykt till IFK Kalmar.

– Greta är ett välkommet tillskott och det betyder att vi får in ytterligare en vinnarskalle. Hon är dessutom fysisk och vinner mycket duellspel.

Ersätter hon Hanna Ericsson rakt av på mittfältet?

– Det har jag inte bestämt än, men att hon går in från start på någon position är klart, säger Håkan Ericsson.

”Otrolig löpkapacitet”

Klart är också att Brendah Henrysson går in från start i anfallet.

– Hon har sett vass ut och har kunnat träna fullt efter uppehållet. Det är en spelare som inte kliver undan och som har en otrolig löpkapacitet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt