Annons:

Kontraktet säkrat för IFK Tuna – hattrick av Eriksson

Oskar Eriksson var en starkt bidragande orsak till att IFK Tuna kunde säkra kontraktet.

Kontraktet säkrat för IFK Tuna – hattrick av Eriksson

IFK Tuna spelar i division fyra även nästa säsong. Västerviks FF blev en munsbit på Tunhamra – och därmed kan Tuna andas ut.
– Givetvis en lättnad, säger tränaren Peter Hellenstierna efter 5-1-segern.

Annons:

Det har varit en märkligt jobbig säsong för IFK Tuna. Laget, som plockade in Oskar Eriksson och Gustavo Borges från Vimmerby IF samt erkänt duktige Jonatan Carlson från Djursdala SK, har inte fått det att stämma. 

Det var därför en ångestfylld match för klubben hemma mot Västerviks FF, som kunde spela helt avslappnat.

Men Tuna visade klass och körde över sitt motstånd. I halvtid var ställningen 4-0 och då hade Oskar Eriksson gjort hattrick.

– Vi städade av det här i första halvlek redan. Vi bestämde oss för att köra på utav helvete och vi skulle visa dem att de inte hade något att hämta här i dag, säger Tunas tränare Peter Hellenstierna och fortsätter:

– I den här matchen gjorde vi mål på våra chanser också, så det känns riktigt skönt.

Drömmål av Simon

I den andra halvleken blev det sedan desto mer avslaget. Tuna gjorde ytterligare ett mål – matchens klart vackraste – innan VFF reducerade till 5-1.

– Simon Pettersson kommer från mitten och löper in, och drar till med en vrist rätt upp i nättaket från 20 meter. Det var en riktig strut, säger Hellenstierna om 5-0-målet.

– Annars blir det rätt avslaget i den andra halvleken, lite väl mycket svängdörrar, men de hade inget att spela för och det stod 4-0 i halvtid. Det blir lite så. 

Har du andats ut nu?

– Man har dragit en lättnadens suck, även om jag hela tiden sagt att jag inte har varit orolig. Jag har känt att det måste vända för oss på något vis, det kan inte gå troll i det varje match. Givetvis är det en lättnad.

Kontraktet firas

För IFK Tuna innebär det att man slipper åka ned till Kalmar och möta Södra med en enorm press på sig.

– Det är alltid jobbigt att åka ned och ha kniven mot strupen när man inte har plockat poäng. Men det var inget snack, vi tog tag i det direkt i den här matchen. 

Hur firas det här?

– Jag ska upp tidigt, men för grabbarna blir det lite festligheter. Det är de verkligen värda också.

Anton Carlsson gjorde Tunas fjärde mål. Beröm fick tremålsskytten Oskar Eriksson, Simon Pettersson och Jonatan Carlson, som agerade mittback för dagen.

Vi söker VFF:s tränare Magnus Fält.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt