Annons:

Två raka förluster för Tuna efter lysande start:

HM IS fick Victor Gustavsson och hans IFK Tuna på fall i dag. Foto: Micael Rundberg

Två raka förluster för Tuna efter lysande start: "Måste komma ur vår smekmånad"

IFK Tuna inledde med fem raka segrar. Nu är det annat ljud i skällan med två raka förluster. HM IS vann med 3–1 på Tunhamra i dag. 
– Vi snackar ofta om att vi är så bra men det spelar ingen roll om vi inte springer och kämpar, säger tränaren Oskar Eriksson.

Annons:

Det som såg så lovande ut med fem raka segrar har förvandlats till något annat för topptippade IFK Tuna. De fick sig en rejäl omgång av Hultsfreds FK i fredags, förlust med 1–4, och lyckades inte studsa tillbaka i dagens match mot HM IS. 

Bröderna Stejdahl, Gustav och Erik, såg till att HM IS ledde med 0–2 efter halvtimmens spel innan Martin Carlsson reducerade till 1–2 på straff strax före halvtid. Kristoffer Oskarsson gjorde 3–1 i upptakten av andra halvlek.

– Saker och ting vill inte studsa vår väg. Det har det gjort i de fem första matcherna och det är svårt att sätta fingret på vad vi gör fel. Vi är taggade men saker och ting stämmer inte. Vi missar enkla passningar, skjuter strax utanför och får jobba väldigt hårt för att få in ett mål. Det är ungefär fem-tio procent som vi måste snäppa upp i aggressivitet. Det är någon form av gruppkemi som vi inte har fått till på slutet, säger Oskar Eriksson.

"Måste komma ur vår smekmånad"

Tuna spelade stundtals fin fotboll men det ville sig inte och nu står Tuna på två raka förluster. 

– Vi spelade ut dem första kvarten och fick någon form av falsk trygghet, vilket gjorde att vi blottade oss för mycket. Deras taktik är att slå långa bollar på tre-fyra löpstarka spelare som vinner fasta situationer. 

Hur ska ni vända trenden?

– Jag försöker inte dra för stora växlar av det, men vi måste tagga till, kriga på träningarna, komma ur vår smekmånad och fatta att det är hårt arbete som krävs. Vi snackar ofta om att vi är så bra men det spelar ingen roll om vi inte springer och kämpar.

Gustavo Borges gjorde återigen en bra insats.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt