Annons:

HFK-duons svåra val – tränar med VIF på söndag

På söndag drar Vimmerby IF igång sina träningar inför nästa säsong. Då finns HFK-spelarna Ludwig Strömbom och Albert Johansson på plats. Foto: Ossian Mathiasson

HFK-duons svåra val – tränar med VIF på söndag

En femte säsong i Hultsfreds FK eller övergång till Vimmerby IF. Det är ett beslut som Ludwig Strömbom ska fatta.
– Jag vet redan vad jag får i Hultsfred och nu vill jag se vad Vimmerby går för, säger Ludwig Strömbom.

Annons:

Hultsfreds FK vill givetvis behålla nyckelspelarna Albert Johansson och Ludwig Strömbom, som har spelat i samma lag sedan de var fyra år, samtidigt som division 3-laget Vimmerby IF rycker i honom. 

På söndag har Vimmerby IF sin första träning efter ett längre uppehåll – och då finns både Strömbom och Johansson på plats. 

– Ja, jag ska träffa Dragan (Zivic, ny tränare i VIF) på söndag och träna med laget, då får jag se hur det känns. Det är det jag har väntat på. Jag vet redan vad jag får i Hultsfred och nu vill jag se vad Vimmerby går för, säger Ludwig Strömbom.

"Mitt beslut baseras på..."

Efter en trög start har det börjat hända en del i Vimmerby IF, som har gjort klart med Dragan Zivic som ny tränare och förlängt med några spelare från fjolårstruppen. 

– Att de har planer på att värva från Östergötland känns givetvis intressant. Det kan göra att spelare som funderat på att lämna stannar kvar och får en nytändning, säger Strömbom.

För hans del blir det spel i antingen Hultsfred och Vimmerby och söndagens möte spelar stor roll för valet av klubbadress 2019.

– Mitt beslut baseras på tränaren och hur det mötet känns. Jag tror att det kommer bli bra, det tvivlar jag inte på. Skulle jag gå till Vimmerby är det en bonus om Albert följer med. Vi har spelat i samma lag sedan vi var fyra år.

När kommer du fatta ditt beslut?

– Innan december månads slut. Det vore intressant att vara med på KM i futsal, jag har alltid suttit på läktaren och kollat. Där hade man gärna velat vara med, det verkar jättekul.

Tackade nej till Högsby

Om han väljer att stanna kvar i Hultsfred blir det hans femte säsong i den gröna dressen – och båda klubbarna är aktuella. 

– Absolut. Det är svårt att säga åt vilket håll det lutar men jag är givetvis sugen på att flytta på mig och se vad jag går för. Man tänker på att man vill spela högre upp i seriesystemet. 

Efter säsongens slut har division 3-laget Högsby IK kontaktat Strömbom men det var ett erbjudande som han tackade nej till på direkten. 

Johan Carlsson, sportchef i Vimmerby IF, hoppas att spelarna får en bra känsla på söndagens träning.

– Mina förhoppningar är stora på de två spelar i Vimmerby IF nästa säsong. När vi har träffats har det känts bra, båda har sagt att de är sugna på att spela högre upp. Vi har varit tydliga att vi vill att de spelar i VIF och har fått varsitt kontraktsförslag att ta ställning till. Det är bara ett besked från dem som saknas, säger Johan Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt