Annons:

De ska fixa Tunas defensiv: ”Har kladdat för mycket

Ted Åström Åberg och Filip Gustavsson bildar ett intressant mittlås och tror på en fin säsong på Tunhamra. Foto: Linus Johansson

De ska fixa Tunas defensiv: ”Har kladdat för mycket"

Värvningen av Ted Åström Åberg betyder mycket för Tuna. Tillsammans med Filip Gustavsson och övriga i backlinjen ska han stärka upp defensiven.
–Vi ska plocka bort de moment laget straffades för ifjol, säger Åström Åberg.

Annons:

IFK Tuna har – i skrivande stund – värvat sparsamt, men tillskottet Ted Åström Åberg från Vimmerby IF är förstås guld värt. I sina bästa stunder tillhör han traktens allra bästa. 

– Det är riktigt bra att vi får in Ted. Han är snabb, stark och ger alltid 100 procent. Man vet vad man får, säger Filip Gustavsson. 

Eventuellt kan det bli Totebosonen och VIF-värvningen som bildar mittbackslås. Och de har siktet inställt på att få ordning på defensiven.

– Man har kladdat lite för mycket på mitten och blivit straffade för det. Gör de det i år så kommer det bli liv, kan jag säga. Det måste bort. Plockar vi bort det kommer vi inte ha några problem, säger Åström Åberg.

Rolig serie

Filip Gustavsson håller med.

– Vi har en bra backlinje, men det gäller att få med hela laget i defensiven. Det är det som har varit lite av problemet. Får vi spela mittbackar kan det nog bli bra. Jag har inte haft en fast partner och det har blivit lite flängigt. 

Åström Åberg hade gärna testat att spela högre upp i banan, men tänker jobba stenhårt oavsett position.

– Hela laget behöver både försvara och anfalla. Jag kommer nog bidra med rutin och en vilja att styra upp lagdelarna. Jag är mer defensiv, men skulle vilja få spela lite mer offensivt. Jag skulle jobba hem stenhårt i såna fall, men det är upp till tränarna.

Det vimlar av derbymatcher i årets division 4-serie. 

– Det går inte att få en bättre serie, det kommer bli krig varje match. För mig är det Gullringen och VFF som blir de roligaste matcherna. Jag har spelat med många i VFF tidigare och jag har spelat i Gullringen förut också, så det blir kul att spela mot dem, säger Åström Åberg.

”Finns konkurrens”

Båda två hoppas att det ska segerjublas många gånger på Tunhamra i år.

– Får vi vara skadefria är vi ett topplag. Utan problem. Offensiven har vi definitivt, så kan bara defensiven sitta så ser det bra ut. Vi kanske inte har så bred trupp, men det finns konkurrens också, säger Åström Åberg.

Filip Gustavsson är inne på samma spår.

– Jag tycker att vi ska klara av att vara ett topplag. Träningsnärvaron har varit lite si och så hittills, men vi har en bra trupp. Alla vet vad vi kan offensivt, men får vi defensiven att sitta bättre kommer det bli riktigt roligt.

Fotnot: Denna text har även publicerats i DV:s fotbollsmagasin. Hela tidningen hittar du här. 

Fakta

IFK TUNA 2019

Truppen: Michael Karlsson, Tobias Thuresson, Dennis Nilsson, Filip Gustavsson, Ted Åström Åberg, Magnus Pettersson, Pierre Ringström, Gustaf Carlsson, Olle Samuelsson, Oskar Eriksson, Gustavo Borges, Anton Carlsson, Martin Carlsson, Simon Pettersson, Christoffer Lätt, André Frodig, Joel Svensson, Hampus Nilsson, Mattias Myrén, Elias Trawtschenko

Nyförvärv: Ted Åström Åberg (VIF). 

Förluster: Jonatan Carlson (Gullringen), Johan Carlsson (BK Boston), Marcus Johansson (Målilla), Sebastian Fröberg (DSK).

Ledarstab: Mattias Gustavsson, Michael Milton, Staffan Gustavsson, Karl-Gustav Larsson, Tobias Ekström.

Seriefavoriter: Myresjö/Vetlanda och Gullringen.

Målsättning: Vinna varje match.

Seriepremiär: Myresjö/Vetlanda, 13 april (b).

Placering ifjol: Nia i division 4 med 25 poäng.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt