Annons:

Storm bröt måltorkan: ”Skönt att visa att jag fortfarande kan”

Joakim Storm fick målskyttet att lossna i den senaste matchen. I kväll ställs hans Vimmerby mot Sleipner på hemmaplan. Foto: Linus Johansson

Storm bröt måltorkan: ”Skönt att visa att jag fortfarande kan”

I den sjunde seriematchen kom Joakim Storms första fullträffar för året.
– Jag har haft lite måltorka så det var faktiskt väldigt skönt, säger Vimmerby IF-anfallaren, som nu tar sikte mot kvällens hemmamatch mot IK Sleipner.

Annons:

Joakim Storm, som fyllde 18 år i april, ses som Vimmerby IF:s kanske största talang. Efter att han gjort två mål i en träningsmatch mot division två-laget Nässjö FF har det dock varit en lång måltorka. Fram till matchen mot Tenhult i lördags. Då slog Storm till med dubbla fullträffar i 4-3-segern.

– Klart att det var skönt för egen del att visa att jag fortfarande kan göra mål. Mitt första mål gjorde jag efter att ”Thure” (Rickard Thuresson) slagit en djupledsboll som kom perfekt över backlinjen. Jag fick ett halvt friläge där och kunde lägga in den. På det andra målet såg jag att Jafar (Mohammad) skulle skjuta på bortre så jag kunde lägga in den där, säger Joakim Storm.

Offensivare roll

Storm har fått mycket speltid under säsongen, men främst som ytter.

– Jag har spelat väldigt mycket, mer än jag trodde att jag skulle få göra och jag tycker att det har gått bra. Oftast har jag haft en lite mer defensiv roll på högerkanten och jag har trivts där också. Men mot Tenhult fick jag starta högst upp och det är klart att det är lite enklare att göra mål från den positionen.

Målen var Joakim Storms andra och tredje i division tre. Hans första kom i serieepilogen mot Smedby förra året.

”Inget emot Dragan”

I kväll finns det chans till nya fullträffar för Joakim Storm när Vimmerby IF tar emot serietvåan IK Sleipner. VIF som i nuläget är sju poäng från serieledning och bara en poäng från en plats under nedflyttningsstrecket.

– Jag har bara hört att Sleipner är bra, men har inte alls någon stor koll på dem. Det blir såklart tufft, man jag ser inte dem som några jättestora favoriter. Vi är starka på hemmaplan och kan slå dem, tror Joakim Storm.

Matchen blir den andra för VIF efter att klubben gått skilda vägar med huvudtränaren Dragan Zivic och den första med Johan Carlsson vid rodret.

– Jag hade inget emot Dragan personligen, men tror att det här kan bli jättebra också. Jag har inte haft ”JC” som tränare innan, men han är rutinerad och kan säkert mycket.

”Värda lite fler poäng”

Joakim Storm tycker att VIF varit värt mer än de nio poäng laget tagit så här långt.

– Jag kan tycka att vi är värda lite fler poäng än de vi har. Vi har bara förlorat med uddamålet och det känns som att vi har haft lite otur. Kan vi få fram lite mer skärpa tror jag att vi kan hamna över mitten i tabellen i alla fall, säger Joakim Storm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt