Annons:

Gullringen vill haka på i toppen: ”Har inte råd att tappa poäng”

Daniel Ohlsson, tränare i Gullringen, hoppas att laget inkasserar tre poäng i kvällens derby mot Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen vill haka på i toppen: ”Har inte råd att tappa poäng”

Efter en insats med många misstag senast har Gullringens GoIF halkat efter i toppstriden. Nu vill man snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret.
– Vi har inte råd att tappa poäng, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Toppstriden i division 4 börjar tätna och för tabellfyran Gullringens del handlar det nu om att sätta sig ombord när tåget börjar gå.

– Serieledaren Västerviks FF går riktigt bra och ligger sex poäng före oss och Aneby, som ligger en poäng före, har spelat en match mindre. Det är viktiga poäng som står på spel i kväll, säger Daniel Ohlsson. 

"Vill nog avvakta"

För några veckor sedan vann Gullringen derbyt borta mot Hultsfreds FK. I kväll ska de försöka bräcka ytterligare ett lag i ett derby, nämligen IFK Tuna, som slog just HFK med 3–0 senast. 

– Jag är inställd på en tuff match, precis som det alltid är när det är derby, säger Ohlsson. 

Vad blir det för taktik från er sida?

– Mycket beror på hur matchen utvecklas, jag vill nog avvakta och se till en början. Planen såg ut att vara fin från sidan men den var hård så vi får se om vi får till vårt spel, säger Ohlsson. 

"Skörden är dålig"

Ted Åström Åberg, försvarare i Tuna, var inte helt nöjd med sitt lags poängskörd så här långt och Daniel Ohlsson pekar också på många tunga poängtapp. 

– Poängskörden är dålig mot vad den skulle ha varit. Om jag ska vara ärlig så har vi tappat många poäng, då tänker jag framför allt på tappet från 2–0 till 2–2 mot Västerviks FF, förlusten mot Bäckseda och senaste förlusten mot Stensjön. Den ska vi vinna om alla kommer upp i normal kapacitet, säger Ohlsson. 

Vad förväntar du dig för match?

– Det kommer bli en tuff match med hård kamp. Tuna vill visa att de är bättre än vad tabellen visar och har ett namnkunnigt lag. Jag hoppas på att det blir en publikfest. 

Hur har veckan varit efter senaste förlusten?

– Vi har god stämning och bra gemenskap så den påverkar ingenting. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt