Annons:

Så hamnade nyförvärvet i Tuna – gjorde kort inhopp i derbyt

Nyförvärvet Morgan Westerby spelade drygt tio minuter som forward i derbyt mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

Så hamnade nyförvärvet i Tuna – gjorde kort inhopp i derbyt

Vem är egentligen nummer 16, Morgan Westerby, i IFK Tuna? Den frågan ställde sig nog åskådarna under derbyt mellan Tuna och Gullringen som Tuna vann efter en storstilad insats.
– När vi fick en son ville vi inte att han skulle växa upp i innerstan i Stockholm så vi hittade ett hus i Tuna på Blocket och flyttade ner, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

383 åskådare såg gårdagens heta derby mellan Vimmerby kommun-lagen IFK Tuna och Gullringens GoIF och det blev en förhållandevis ensidig historia med Tuna i förarsätet. 

Gullringen låg i toppen med 14 poäng och Tuna i botten med sju poäng inför matchen. Men det var bara på pappret. På planen var det klasskillnad. 

Tuna var bättre på alla positioner och vann med solklara 5–1 (1–1). Ett för lokalfotbollen nytt ansikte, Morgan Westerby i Tuna, gjorde ett kortare inhopp som forward i mitten av andra halvlek.

– Det var min andra match med Tuna, jag spelade b-lagsmatchen mot Hultsfred i helgen och nu fick jag vara med i a-laget. Jag är mittback i vanliga fall så jag vet inte riktigt hur jag hamnade på topp men jag är snabb och kan spela forward också trots att jag var lite vilsen, säger Morgan Westerby. 

"Otrolig gemenskap"

28-åringen flyttade till den lilla orten Tuna med sin familj i oktober förra året, tog kontakt med FK Tuna för någon vecka sedan och skrev på för division 4-klubben.

– Ja, precis. Så på den vägen är det. När vi fick en son ville vi inte att han skulle växa upp i innerstan i Stockholm så vi hittade ett hus i Tuna på Blocket och flyttade ner. Huset låg i Tuna, var fint och hade en rimlig prislapp, säger Westerby och fortsätter:

– Som nyinflyttad tar det ett tag innan man kommer till rätta och nu passade det bra att börja spela fotboll. 

Vad har du fått för uppfattning av ditt nya lag?

– Det finns en otrolig gemenskap och laget har bra form just nu. Det är inget tjafs så det är kul att spela fotboll här.

"Här kommer jag stanna"

Innan han flyttade till Småland spelade han fotboll i de lägre divisionerna i Stockholm för att hålla igång med kompisarna men som ung var fotbollen prioriterad på ett annat sätt. 

– Jag väntar med spänd förväntan på kommande matcher. Nu jobbar jag på att få tillbaka flåset och kunna ta en plats för här kommer jag stanna länge. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt