Annons:

Respass för Tuna i cupen:

Filip Fungmark var bäst i Tuna. Foto: Arkivbild

Respass för Tuna i cupen: "Ska inte släppa in fyra mål"

IFK Tunas cupresa är över. Borta mot Ekenässjöns IF blev det förlust med 4-2.
– Vi blir hårt straffade i omställningsspelet, säger tränaren Lasse Gustavsson.

Annons:

IFK Tuna tog hem sin grupp i Toyota Cup och gick vidare till slutspelet. I den första omgången där ställdes man mot division 5-laget Ekenässjöns IF.

Eddie Lundin gav Tuna ledningen efter tio minuter. Ekenässjön kvitterade strax före paus och i den andra halvleken gick hemmalaget fram till hela 4-1. 

– Det var en halvmärklig match. Vi blev hårt straffade i omställningsspelet och våra defensiva omställningar räckte inte till mot deras offensiva. Vi borde kanske gjort något mer mål i första halvlek, men det är inte mycket att säga om. Vi ska inte släppa in fyra mål, säger Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Han hade ingen som helst koll på Ekenässjön inför matchen. 

– Vi visste att de vann sexan obesegrat förra året och det var ingen underskattning. Vi ägde mycket boll, men märkte tidigt att de ville spela omställningsspel på oss. Med bättre skärpa kunde vi gjort fler mål, men det är bara att köra vidare. Vi hänger ingen större läpp. Vi såg några saker att jobba med inför premiären.

Diego Nicolas "Keko" Torribio Urrutia gjorde Tunas 4-2-reducering. Filip Fungmark var väldigt bra.

– Men ingen var skitdålig. Det är mer att vi inte gör allt rätt och tar en del konstiga beslut. Vi är lite loja här och där tyvärr.

 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt