Annons:

Frejd vill bryta måltorkan i prestigederbyt: ”Måste få lite pikar”

Filip Frejd hoppas kunna bryta måltorkan när hans Södra Vi möter Djursdala i ett prestigederby i dag. Foto: Jakob Karlsson

Frejd vill bryta måltorkan i prestigederbyt: ”Måste få lite pikar”

I dag spelas det ett riktigt prestigederby på Dalavallen. Djursdala SK tar emot Södra Vi IF i division fem.
– Det ska bli jäkligt roligt. Vi är rätt klara med att vi ska ta tre poäng, säger SVIF-spelaren Filip Frejd.

Annons:

Det är lätt att ordet derby blir urvattnat. Men när Djursdala och Södra vi i dag möts kan vi använda ordet utan att skämmas. Bilvägen tar det inte ens fem minuter att åka mellan de båda orterna. Med andra ord: det står en hel del prestige på spel på Dalavallen i eftermiddag.

– På något vis är det roligare att möta Djursdala än Storebro. Det känns lite mer speciellt. Dessutom var jag bortrest när vi mötte Storebro så det här blir mitt första derby för säsongen. Jag är riktigt laddad, säger Filip Frejd.

Vill inleda en ny svit

SVIF kommer för övrigt från sin första förlust på mycket länge. Efter 28 (!) raka seriematcher utan förlust blev det ett 4-0-nederlag borta mot serieledande Ruda förra helgen.

– De vann rättvist, men kanske att det skulle ha varit 1-0 eller 2-0 istället. 4-0 var inte bra. Sen tror jag inte att de kommer tappa många poäng, om ens någon. Vi ska göra ett försöka att ta dem på vår hemmaplan, men det blir inte enkelt.

Att Södra Vi åkte på sin första förlust i seriesammanhang på mycket länge är inget som ska störa laget, tycker Filip Frejd.

– Vi får börja på en ny svit. Visst är det roligt ju längre en sådan svit blir, men förlusten mot Ruda är inget som ska påverka oss åt något håll.

”Snackas en del”

Filip Frejd är en av spelarna i dagens SVIF-lag som har Södra Vi IF som moderklubb.

– Vi är ett gäng i laget som har umgåtts sedan dagis. Jag skulle vilja säga att jag har ett riktigt SVIF-hjärta.

Frejd har även tillhört dagens motståndare, Djursdala SK, under en halv säsong. Det är dock ett antal år sedan nu.

Vad tror du att det blir för typ av match i dag?

– Det är svårt att säga på förhand. Vi är rätt klara med att vi ska ta tre poäng. Sen vet vi att derby är derby och Djursdala har varierat en del i sitt lag. De kommer nog att ställa upp med det bästa de har oavsett träningsnärvaro, säger Filip Frejd.

Hur speciella är de här mötena?

– Jag har inte mött Djursdala så många gånger så för mig är det de roligaste matcherna att spela. Sen ska det bli ännu roligare att möta dem hemma i Södra Vi.

Betyder det extra mycket att slå just Djursdala?

– Det är tre poäng som är det viktigaste, sen vinner man ju gärna på ett bra sätt också. Givetvis är det mycket prestige. Man känner många och det snackas en del.

Måltorka

Inför dagens match står Filip Frejd på två gjorda mål. Det är inget han är nöjd med.

– Jag gjorde två mot Rödsle, men sen har det varit måltorka. Skriv gärna det. Jag måste få lite pikar och behöver någon som hugger lite på mig. Jag har spelat lite längre bak i planen, men med min längd och alla fasta situationer ska jag kunna knoppa dit någon boll.

Inför derbyt är Södra Vi tvåa i tabellen medan Djursdala parkerar på en sjätteplats. Det skiljer tio poäng mellan lagen.

Är ni ett lag för att vara med i toppen hela säsongen?

– Jag ser inte att förlusten senast kommer att påverka oss. Fortsätter vi ha en bra träningsnärvaro och samma ambitioner vågar jag säga att vi kommer vara trea eller fyra som sämst, säger Filip Frejd.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt