Annons:

Tre mål när VIF premiärvann –

En hoppande glad Rickard Thuresson har precis nickat in 1-0 i 3-1-segern mot Eskilstuna. Foto: Linus Johansson

Tre mål när VIF premiärvann – "Mycket kan bli bättre"

Vimmerby IF fick en perfekt start när Eskilstuna City premiärbesegrades i strålande solsken på Skobes Arena. VIF avfärdade motståndet med 3-1 – men varken Rickard Thuresson eller Johan "JC" Carlsson var särskilt nöjda. – Det är väldigt mycket som kan bli bättre, sade VIF-tränaren.

Annons:

Vimmerby IF gjorde tre mål, tog tre poäng och fick bästa möjliga inledning på säsongen. Ändå var inte hemmaspelarna särskilt tillfreds med insatsen. 

Både VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson och anfallsesset Rickard Thuresson tyckte inte prestationen var särskilt märkvärdig. 

– Vi var osynkade i pressen, den var faktiskt under all kritik i första halvlek. Jag tycker inte att vi har något eget spel alls, säger Rickard Thuresson. 

Hans coach hade samma syn. 

– Jag är inte nöjd med presspelet, framför allt inte i den första halvleken. Vi slår mest långa, och jag vet inte om det var premiärnerver eller något annat, men vi får hoppas på premiärnerver, säger Johan Carlsson. 

"Thure" målskytt direkt

VIF styrde ändå den första halvleken och Rickard Thuresson premiäröppnade målskyttet när han nådde högst på ett Oskar Eriksson-inlägg efter 24 minuter. 

– Det var rätt snyggt, säger målskytten. 

Hur viktigt var det för dig att spräcka nollan direkt?

– Det är alltid skönt, det är press på mig att göra mycket mål, så det är klart att det är skönt att sätta ett direkt. 

Tolv minuter senare ökade Oskar Stejdahl på till 2-0 med ett placerat högerskott. Ställningen stod sig till paus. 

– När vi väl sätter pressen och vågar stå upp, så vinner vi bollen. Men vi gör det alldeles för sällan. Vi slår mest långt, säger "JC". 

Vad är du nöjd med?

– Omställningsspelet är jag också nöjd med och när vi väl står upp och vinner bollen, så får vi målen. Men vi blev bekväma och det blev lite rörigt. 

Delikat mål av Jimmy

Eskilstuna fick kontakt direkt, men 2-1 stod sig inte särskilt länge. Ett fint anfall slutade med att Gustavo Borges serverade Jimmy Svensson, som pangsköt 3-1 i krysset. 

Sedan jagade Eskilstuna ett 3-2-mål, men närmare än ett bortdömt kom inte gästerna. 

– Jag tycker att de tröttnar sista halvtimmen och då är vi bättre. Annars är det väldigt mycket som kan bli bättre. Jag tycker att segern är skitviktig oavsett hur det såg ut och är glad för tre poäng. 

"Thure" kunde se vissa ljusglimtar i segermatchen. 

– Vi gör tre mål, vi är heta och fyller på med folk. Det är väl det. Samtidigt är Eskilstuna ett lag vi ska slå, tycker jag. Vi ska ha dem efter oss i tabellen. Det är alltid skönt att få en bra start också. 

Vad är det som kan bli bättre?

– Vi ska låta Eskiltuna jaga mer, framför allt när vi leder. Vi kan vara lugnare med bollen också, vi skulle slå den avgörande hela tiden. 

Dålig lasagne?

Eskilstunas tränare, Johan Norberg, tyckte att Vimmerby var bättre. 

– Kanske berodde det på att vi suttit i bussen eller att vi ätit en dålig lasagne. Jag vet inte. Jag tycker att Vimmerby gör det bättre än oss, även om jag tyckte att det var jämnt chansmässigt. De var bättre på att ta tillvara på sina chanser. 

Johan Carlsson tyckte inte att han fick ut det han ville av 4-5-1-systemet. 

– "Thure" var ensammare än någonsin. Vi får inte upp innermittfältet, men det har med att vi inte får till pressen att göra. Vi är lite stirriga, men vi får hoppas att det var premiärnerver. 

I nästa match väntar Karlslunds IF från Örebro i VIF:s bortapremiär. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt