Annons:

Eldsjälen slutar som ordförande efter 26 år:

Sven Karlsson har varit ordförande i Djursdala SK i 26 år och nu lämnar han det ärofyllda uppdraget. Foto: Ossian Mathiasson

Eldsjälen slutar som ordförande efter 26 år: "Känslosamt"

I 26 år har Sven Karlsson varit ordförande för Djursdala SK. Nu tackar han för sig. I samband med föreningens årsfest höll han ett känslosamt tal.
– Det var känslosamt att tacka för sig, säger Sven Karlsson.

Annons:

I 26 år har Sven Karlsson varit ordförande i Djursdala SK och svingat klubban men efter denna säsong lämnar han sitt uppdrag. På årsfesten höll han ett känslomässigt tal där han deklarerade att han slutar som ordförande efter lång och trogen tjänst. 

– Så är det tänkt och så kommer det bli. Jag känner väl att det behövs lite nya tongångar i klubben. När jag tillträdde en gång i tiden så kändes det bra då Arne Roos hade varit ordförande under lång tid och nu börjar jag känna att det är dags för mig. Jag kan inte inspirera den nya generationen som jag kunde när jag klev in som ordförande. Åldern tar också tagit ut sin rätt, säger Sven Karlsson. 

"26 år är ganska lång tid"

Djursdala SK bildades 1942 och under de 77 åren som klubben funnits har ordförandeposten innehafts av tre personer: Folke Milton (1942–1967), Arne Roos (1967–1994) och Sven Karlsson (1994–2019). 

– Så länge hälsan är bra så kommer jag vara med i klubben. Jag är ordförande i plankommittén och har hand om både festplatskommittén och valberedningen, säger Karlsson. 

Hur var det att delge ett sådant besked till föreningsmänniskorna?

– Det var lite känsligt. 26 år som ordförande är ganska lång tid. Jan-Erik Svensson har suttit med i styrelsen i 52 år och jag har varit med i 50 år. Jag gick med i biosektionen och ordnade fester i Locknevi i början på 70-talet och sedan dess har jag varit med i klubben.

Vad minns du mest från tiden som ordförande?

– Rent sportsligt så var toppen när vi avancerade till elitfyran. Det var stort. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt