Annons:

Måltorkan oroar inte VIF-tränaren

Karlo Goranci är tillbaka efter skada. Foto: Linus Johansson

Måltorkan oroar inte VIF-tränaren

Vimmerby IF har inte gjort mål i division två på över 250 minuter. Det är inget som oroar tränaren Johan ”JC” Carlsson. – Det är inget som jag har lagt någon kraft på. Det handlar om två matcher och det är inte så mycket i min värld, säger Johan Carlsson.

Annons:

I den senaste matchen blev det förlust för VIF med 2-0 mot Motala. Siffrorna var desamma mot Södertälje i matchen dessförinnan. För att hitta den senaste gången Vimmerby gjorde mål i seriesammanhang får vi gå tillbaka till den åttonde maj. Då, i hemmamatchen mot Värmbol, gjorde VIF två tidiga mål. Det är nu över 250 spelminuter sedan.

– Vi gjorde elva mål på de första fyra matcherna med exakt samma spelsystem. Att vi inte har gjort mål på ett par matcher är inte något som jag har lagt någon kraft på. Hade vi inte skapat chanser hade det varit en sak, men mot Motala hade vi en hel del lägen, bland annat två frilägen, säger Johan Carlsson. 

”Bygga vidare”

Trots två raka förluster ligger Vimmerby sexa i tabellen. En seger i lördagens bortamatch mot Smedby AIS, som är elva i serien, vore önskvärd om VIF vill haka på i den absoluta toppstriden.

Hur ser du på tabelläget?

– Jag och många med mig tycker att vi är bättre än vad tabellpositionen visar. Men jag har inte lagt så mycket kraft på att titta i tabellen. Vi har en släpande match och det är en väldigt tajt serie.

Ni har två raka förluster i serien, hur är formen?

– Resultatmässigt kommer vi från två förluster och det är ju ingen bra form. Men kan vi göra samma prestation som vi gjorde sista timmen mot Motala förra helgen så kommer vi att slå många lag. Det är bara att bygga vidare på det.

Goranci tillbaka

Positivt för Vimmerby är att Karlo Goranci är tillbaka efter skada.

– Med de spetsegenskaper han besitter kände jag att jag vill ha in honom i startelvan så snabbt som möjligt. Vi får in en bolltrygg spelare på mitten som kan bryta mönstret lite, säger Johan Carlsson.

Fakta

VIF-laget:

Målvakt: Nic Rydholm.

Backlinje: Oskar Eriksson, Johan Lundin, Alexander Jonsson, Jonathan Fält-Öhr.

Mittfält: Jimmy Svensson, Oskar Stejdahl, Allan Zizinga, Markus Ahl, Karlo Goranci.

Anfall: Rickard Thuresson.

Bänk: Magnus Eriksson, Haris Dreco, Gustavo Borges, Simon Larsson, Jaafar Mohammed, Ludvig Lundqvist och Adrian Bergström (mv).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt