Annons:

Femmålsskytt förde FBSK till fjärde raka segern

Louise Andersson gjorde mäktiga fem mål när FBSK vann med 6-4. Foto: Linus Johansson

Femmålsskytt förde FBSK till fjärde raka segern

Frödinge/Brantestad vann toppmatchen hemma mot FC Vetlanda med 6-4. Den stora skillnaden mellan lagen var Louise Andersson. FBSK-anfallaren gjorde fem av lagets mål. – Hon gör mål som ingen annan gör, berömmer tränaren Jörgen Nilsson.

Annons:

FC Vetlanda kom till Frödinge som serietrea och började också matchen bäst. Ganska snabbt tog dock Frödinge/Brantestad över spelet.

Hemmalaget gjorde 1-0 efter en kvart och utökade till 2-0 några minuter senare. Vetlanda reducerade sedan till 2-1, men FBSK kunde ändå gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning då 3-1 kom lite senare.

Släppte in två snabba

Så längt såg det bra ut, men en dålig start på den andra halvleken kunde ha sänkt FBSK. Tidigt i halvleken gjorde bortalaget både 3-2 och 3-3.

– Då vaknade vi till igen och hittade tillbaka till vårt fina spel från den första halvleken. Sista halvtimmen var det egentligen inget snack, då styrde vi det mesta av spelet och gick upp till 6-3, säger Jörgen Nilsson.

Bortalagets reducering till 6-4 kom i slutminuterna. Segern var FBSK:s fjärde raka i division tre och laget är ny trea i tabellen.

– Det var en riktigt bra match mot ett mycket bra lag. Vetlanda är nog det bästa laget vi mött hittills. I dag var första gången vi kunde spela med ordinarie lag och det känns skönt att veta vad man får då.

”Guld värd för oss”

Fem av hemmalagets mål gjordes av skyttedrottningen Louise Andersson. Även Clara Sohlberg Perez blev målskytt.

Samtliga spelare i hemmalaget förtjänar beröm för en fin insats. Femmålsskytten Louise Andersson ska förstås ha ett jätteplus och även hennes anfallskollega Jeanette Lind förtjänar att höjas lite extra.

Jörgen Nilsson är full av beundran över Louise Andersson.

– Hon gör mål som ingen annan. Det är verkligen värdefullt att ha en sådan spelare, inte minst i en sån här match. Hon är guld värd för oss, säger Jörgen Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt