Annons:

Då kommer domen i uppmärksammat fotbollsärende:

Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd får avgöra om Habib Askar spelade division 6-matchen mellan BOIF och Krokstorps IF eller inte. Foto: Privat och Ossian Mathiasson

Då kommer domen i uppmärksammat fotbollsärende: "Olyckligt med alla förståsigpåare"

Spelade division 1-spelaren Habib Askar med Krokstorps IF eller inte i söndags? Det får Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd avgöra. 
– Disciplinnämnden får ta ett beslut utifrån vad som är lämpligt nästa onsdag, säger Magnus Appelberg, som jobbar med disciplinärenden på Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

Det har varit mycket skriverier efter att Blackstad/Odensvi (BOIF) upptäckte att Habib Askar, mittfältare i division 1-laget Oskarshamns AIK, spelade med division 6-laget Krokstorps IF på Torvalla i Blackstad på söndagseftermiddagen.

Berättelserna går isär om Habib Askar verkligen spelade matchen med mössa på huvudet eller om det var hans storebror Younes Askar, spelande tränare i Krokstorp, som spelade med mössa på grund av långt hår och regn.

"Har en vecka på sig"

Oskarshamns AIK:s detektivarbete tillsammans med Krokstorp har visat hur det ligger till men de håller tyst i väntan på att Smålands Fotbollförbund har fattat sin dom i det uppmärksammade ärendet.

Vår tidning har varit i kontakt med Magnus Appelberg, domarkonsulent och deltagare i disciplinnämnden, som inte kan gå in på närmare detaljer.

– Jag har inte haft mer än telefonkontakt med Krokstorp och OAIK där de vill veta hur de går tillväga. Vi har bara redogjort för att man har en yttrandetid. Krokstorp har det i första läget eftersom det är de som är anmälda för att ha använt en obehörig spelare. De har en vecka på sig att inkomma med svar utifrån anmälan som BOIF har skickat in. Oskarshamns AIK omskrivs i anmälan eftersom spelaren tillhör OAIK så de har fått samma skrivning för kännedom. De har chansen att bemöta anmälan med ett yttrande, säger Magnus Appelberg.

Då fattar disciplinnämnden sitt beslut

Än så länge har inte Krokstorp eller OAIK lämnat in något yttrande till förbundet.  

– Det kommer väl under veckan. Sedan är det vanlig procedur med att disciplinnämnden tar ett slutligt beslut i ärendet nästkommande vecka på onsdagen. 

Hur ser du på uppståndelsen med allt som har skrivits i media?

– Jag kan egentligen inte ge några kommentarer kring det. Det finns en upprättad anmälan som vi har att administrera men vad det leder till är svårt att säga. Vi får lägga ihop underlaget från de berörda parterna. Disciplinnämnden får ta ett beslut utifrån vad som är lämpligt. I ett normalfall, om det är obehöriga spelare, så tittar man på resultatet och vänder på det till 0–3 eller 3–0 till fördel för det andra laget. Det är grunden i alla sådana här ärenden, säger Appelberg och fortsätter:

– Du ska skriva nyheter, det har jag full förståelse för. Men det är olyckligt med alla förståsigpåare som uttrycker att de vet både det ena och det andra utan att verkligen ha sanningen framför sig. 

Lämnar inga detaljer

Under en normal fotbollssäsong administrerar Smålands Fotbollförbund mellan 15 och 20 ärenden när det gäller obehöriga spelare. 

– Det kan finnas många olika orsaker under rubriken obehörig spelare, att man inte är spelklar eller att man är avstängd och spelar ändå. 

Kan du yttra dig om vad BOIF nämner i sin anmälan?

– Nej, ingenting. Det är ett stängt ärende som ligger hos Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd. 

Kan du säga mer nästa onsdag?

– Jag kan uttala mig bitvis nästa onsdag men inte mer än generellt. Vad som eventuellt händer med matchresultat, det ändras i tabeller så det är inga hemligheter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt