Annons:

VIF vidare i cupen – trots utvisning i 35:e

Karlo Goranci var på spelhumör i dagens match mot Lindsdal. VIF vann med 3–1. Foto: Linus Johansson

VIF vidare i cupen – trots utvisning i 35:e

Vimmerby IF såg lysande ut i 35 minuter. Då blev Rickard Thuresson utvisad. Trots det lyckades VIF ta sig vidare i cupen efter 3–1 borta mot Lindsdal. – Jag tycker att det var en rättvis seger, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Annons:

Vimmerby är klart för kvartsfinal i Hyundai Cup efter en imponerande insats i Kalmar i kväll. Laget inledde klockrent och visade upp en mycket intressant offensivt.

– Vi flyttade upp ytterbackarna och spelade brett mellan mittbackarna och det fungerade väldigt bra. Det är definitivt något vi kommer använda oss av framöver. Första 35 var väldigt bra. Vi hade ett bra presspel och en bra offensivt. Anfallsspelet såg intressant ut.

”Inte horribelt”

Den offensiva trion med Karlo Goranci, Jimmy Svensson och Rickard Thuresson var mycket pigg och Goranci gav VIF ledningen med 1–0.

Men i den 35:e minuten drog Thuresson på sig ett rött kort efter en eftersläng.

– Det var inte så mycket att säga om. ”Thure” hade en dispyt med en spelare och kom väldigt sent. Gult kanske hade räckt, men det var inget horribelt rött kort.

Trots det gjorde Karlo Goranci 2–0 i slutminuterna av den första halvleken.

”Fantastiskt bra”

VIF hade ett bra resultat att gå på och backade hem med sina tio man i den andra halvleken. Det såg hur stabilt ut som helst – fram tills att Nic Ridholm bjöd på reduceringen genom ett missriktat uppspel.

Det hotade dock inte VIF:s avancemang. Simon Larsson tryckte in 3–1 efter samspel med Oskar Eriksson och då var saken biff.

– De skapade egentligen inte en målchans på hela matchen och vi hade ett stabilt försvarsspel. ”Alex” och ”Holma” var fantastiskt bra. Jag tycker att det märks att vi tränat mer och det kommer inte vara samma motstånd på söndag.

Ny tur till Kalmar

VIF bröt därmed våravslutningens dystra trend med många matcher utan seger.

– Det är alltid viktigt att vinna tävlingsmatcherna. Det är också viktigt att det fungerar när vi provar lite nya saker. Det gör att spelarna tror på det. Yttrarna gav mer understöd till vår ensamme forward i dag.

Karlo Goranci var bäst på plan. Även Johan Lundin och Alexander Jonsson förtjänar beröm. Ted Åstrom stod för en stark comeback i VIF-tröjan.

– Han gör det väldigt bra, vi får en speed i spelet med honom.

I kvartsfinalen väntar en ny resa till Kalmar för Vimmerby då Kalmar AIK står för motståndet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt