Annons:

Thuresson efter första derbyt på elva år: ”Inte lika roligt längre”

Rickard Thuresson gjorde VIF:s mål i första derbyt mot Gullringen på elva år. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Thuresson efter första derbyt på elva år: ”Inte lika roligt längre”

Första derbyt mellan Vimmerby och Gullringen på elva år. Då gjorde Rickard Thuresson 1–1-målet på straff i en match som inte nådde höga höjder. 
– Det kan inte ha varit en så rolig match att kolla på, säger han. 

Annons:

Rickard Thuresson har tillhört Vimmerby IF under hela sin karriär och levererat mål och assist i massor. 

Precis som för elva år sedan, när Gullringen och Vimmerby möttes senast i seriesammanhang, var Rickard Thuresson en bärande spelare i VIF. 

"Lite roligare då"

I kvällens derbyfight på Arena Ceos såg han till att Vimmerby löste en poäng. När Mohammad Jafr blev fälld i straffområdet klev Thuresson fram och var säkerheten själv från straffpunkten med en välplacerad straff. 

– Då regnade det väl som mest när jag skulle slå straffen. Jag höll på att missa men jag satte den långt ut mot ena stolpen, säger Rickard Thuresson. 

Hur var det att spela ett derby mot Gullringen efter så många år?

– Det är inte lika roligt längre, tyvärr, säger han.

På vilket sätt?

– Helheten, nivån och att det blev som det blev med regnet. Det gör att det inte blir så hett. 

Derbymatcherna 2009 var roligare att spela?

– Ja, det var lite roligare då, det måste jag säga. 

"Inte tillräckligt kyliga"

Att det blev delad pott på Arena Ceos var helt i sin ordning, enligt Thuresson. 

– Resultatet är inte orättvist, 1–1 speglar matchen. Gullringen borde egentligen ha lett med ett par mål efter första halvlek. Det är chanser åt bägge håll så kryss speglar matchen. Vi är inte tillräckligt kyliga när vi får lägen, vi skjuter mitt på målvakten. 

Vimmerby är uppe på kvalplatsen och står på 22 poäng med en match mer spelad än Stensjön (22 poäng) och Myresjö/Vetlanda (21 poäng), som möter bottenlaget IFK Tuna respektive seriesuveränen Hvetlanda GIF i morgon. 

– Dagens poäng kan bli en viktig ändå. Hur det går för de andra lagen kan vi inte påverka. Skulle vi få de tre poängen mot Tranås så ligger vi i en bra position men jag tror inte att vi kan hoppas så mycket på det. Hur som helst så kommer det leva inför sista omgången. Vi är beroende av andra resultat om vi inte får tillbaka segern mot Tranås.

Vad säger du om matchen?

– Det blir svårt när det regnar så mycket och för oss blåste det motvind i hela första halvlek medan vinden avtog lite i andra halvlek. Jag vet inte vad jag ska säga. Det kan inte ha varit en så rolig match att kolla på. Det var bara långbollar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt