Annons:

Magnusson: ”Kul att så många var bra samtidigt”

SVIF-tränaren Peter Magnusson var minst sagt nöjd efter 6-1 mot Djursdala. Foto: Arkivbild

Magnusson: ”Kul att så många var bra samtidigt”

Södra Vi svarade för en av årets bästa matcher i dagens derby mot Djursdala. Inte undra på att tränaren Peter Magnusson var nöjd.
– Jag hade förväntat mig mer kamp i ett derby, men vi var duktiga i dag och förtjänade segern med så stora siffror, säger han.

Annons:

Offensivt skickliga Södra Vi var det bättre laget under i stort sett 90 minuter. I den första halvleken svarade hemmakeepern Andreas Brodin för en rad parader och höll sitt lag kvar i matchen. Tarek Bayazid spräckte nollan i slutet av första och det blev ett förlösande mål för SVIF.

På tio minuter i andra noterades Anton Brorsson för ett äkta hattrick och efter 4-0 var matchen förstås avgjord. Adrian Mathiasson satte blåvitas två sista mål och matchen slutade 6-1. Simon Lennartsson nätade för DSK på straff. 

– Det börjar lite kampaktigt, men vi är numret för stora idag helt enkelt. Vi var tyngre, men i första fick vi inte utdelning utan ”Dea” gjorde fantastiska räddningar. I andra får vi utdelning och då rullar det på ganska bra. Det är kul att så många var bra samtidigt och alla som deltog får plus, säger Peter Magnusson. 

Inför sista matchen behöver Södra Vi antingen ta fler poäng än Hultsfred eller vinna sin match med minst ett mål mer än Hultsfred vinner sin match.

– Vi kan bara ha roligt och ta tre poäng. Hultsfred sitter i förarsätet och vi ska bara trumma på. Går vi ut med riktlinjer om att vi måste göra massa mål låser sig spelet.

 "Spelar egentligen ingen roll"

Djursdala sliter i andra ändan av tabellen och ligger på negativ kvalplats. Tre poäng skiljer ned till Boston (DSK har tio måls försprång) under strecket och en poäng upp till HMIS på fast mark. 

– Blir det kval är det bara att ge sig fan på det, men det spelar egentligen ingen roll om vi ligger i femman eller sexan. Det lag vi har i år kanske inte ska vara i femman.

DSK möter tabellettan IFK Oskarshamn i den sista omgången. En extrem storförlust samtidigt som Boston vinner innebär att laget skulle åka ur.

– Den tanken finns ju, men det är vad det är. Blir det så så blir det så. Det kan vara bra att få bygga om också, men femman är en mycket roligare serie än sexan.

 Trio får beröm i DSK

Nilsson var inte alltför nedstämd efter nederlaget.

– Det är vad det är, vi är inte ett bättre fotbollslag. I första är vi rätt bra tycker jag. Vi hade rätt inställning i dag och det är vad vi kräver. De får ett sent mål i första och det blir lite gamnacke efter två enkla misstag till 3-0. De är duktiga när de får gå framåt och deras offensiva spelare är fantastiska.

Kunde ni gjort något annorlunda?

– Jag tycker inte det. Vi drar ingen taktik idag, utan där vi är handlar det bara om att kämpa och vilja. Hälften förstår ändå inte taktiska grejer. I dag är fotbollen prio nummer sex på listan, det är inte vad det var förr.

Alexander Sandberg, Andreas Brodin och Daniel ”Bränna” Gustafsson var bäst i DSK.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt