Deppigt i Gullringen efter 1-1 mot Nässjö. Foto: Linus Johansson

Daniel de Gois slår frisparken som betydde 1-0 till Gullringen.

Brassen jublade efter sin fullträff, som senare skulle visa sig bara räcka till en poäng.

John Nilsson bjöd hemmapubliken på ett par svettiga räddningar.

Linus Kasselstrand manade på sitt lag.

Patrik Wärnehall var nöjd med spelet, men hade förstås önskat sig tre poäng.

En poäng en klen tröst för Gullringen

Gullringens GoIF tryckte på ordentligt för ett segermål i hemmamatchen mot Nässjö FF. Allra närmast att avgöra var James Weber, som hade ett skott i ribban i den 93:e minuten. - En av våra bästa matcher för säsongen. Det är klart att man är riktigt besviken nu, säger Erik Stejdahl, som var en av gulsvarts bästa spelare i 1-1-matchen.

En seger på 16 matcher var Gullringens facit inför matchen mot Nässjö. Det klassiska division tre-lagets svit blev inte roligare på fredagskvällen. Trots en bra insats blev det ”bara” en poäng hemma mot Nässjö.
- Killarna gjorde en jättebra match, det kan ingen ta ifrån dem. Vi följde matchplanen till punkt och pricka och var värda tre poäng, tyckte hemmatränaren Patrik Wärnehall.

Smekte in 1-0

Gullringen visade upp en energi och attityd som inte har varit synlig i många matcher tidigare under säsongen. Förutom sista tio minuterna i den första halvleken och första tio minuterna i andra gjorde hemmalaget en stark insats.
- Vi skapade mycket chanser, fler än Nässjö. Det som var roligt att se var att killarna inte blev rädda. Det var något som vi tryckte på inför matchen, att vi skulle gå ut och ha roligt, säger Patrik Wärnehall.
Hemmalaget fick dessutom en pangstart på matchen. Efter 14 minuter smekte Daniel de Gois in en frispark fram till 1-0. Bara ett par minuter tidigare hade James Weber varit nära att spräcka nollan.

Borde haft straff

Gulsvart hade bra kontroll på matchen första halvtimmen. Sedan tog bortalaget över och skapade en hel del chanser, men John Nilsson i hemmamålet svarade för flera svettiga räddningar. Kvitteringen lät ändå vänta på sig till tio minuter in i den andra halvleken när Tobias Svensson satte dit 1-1.
Resten av matchen kom att handla mycket om Gullringen – och James Weber. Amerikanen sprang, slet – och missade chanser. Och han skulle förmodligen ha fått en straff med sig i den 61:a minuten. Istället fick han syna det gula kortet för filmning.
- Tydligen blev vi bestulna på två straffar, en i den första halvleken och en i andra. Visst är det tungt, men det är inget vi kan påverka,

”En rutten säsong”

I den 93:e minuten hade James Weber sedan ett gyllene läge att avgöra matchen, men hans frispark tog i ribbans översida.

- Trots att vi inte vann så finns det mycket vi kan ta med oss. I kväll kände jag igen oss, säger Patrik Wärnehall.

En poäng gör heller inte att Gullringens tabelläge förbättrades särskilt mycket. Fem matcher återstår och gulsvart har sex poäng upp till den negativa kvalplatsen. Dessutom med en match mer spelad än bottenkonkurrenterna.

Erik Stejdahl, som var en av planens bästa spelare, vägrar, trots det dystra läget, att se slaget förlorat.

- Det finns fortfarande 15 poäng kvar att spela om. Spelar vi som vi gjorde i kväll finns chansen att vinna flera matcher av de som återstår. Det har varit en rutten säsong, men jag tror fortfarande att vi har möjligheter att klara det här, säger Erik Stejdahl.

Gullringens GoIF-Nässjö FF 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (12) Daniel de Gois, 1-1 (55) Tobias Svensson.

Matchens lirare i Gullringen: Erik Stejdahl.