Annons:

Han blir SVIF:s första värvning:

Joakim Hammar, här i DSK-tröjan, är klar för en återkomst till SVIF. Foto: Arkivbild

Han blir SVIF:s första värvning: "Har alltid känts hemma"

Efter tre säsonger i andra klubbar återvänder Joakim Hammar till Ulfveskog. Han blir Södra Vi IF:s första nyförvärv.
– Södra Vi har alltid känts som hemma för mig, säger han.

Annons:

Joakim Hammar kom till Södra Vi för många år sedan och gjorde totalt 134 a-lagsmatcher innan han 2018 gjorde en förbjuden övergång till lokalrivalen Djursdala SK. 

Där stannade han i en säsong innan han tog med sig skorna till BK Boston. Efter två säsonger i BKB återvänder nu Hammar till Södra Vi IF. 

– Anledningen till varför jag väljer att komma tillbaka till Södra Vi är för jag kände att ett miljöombyte var tvunget att ske efter en tyngre säsong både för laget och mig själv. Jag har inte känt någon glädje denna säsong. Södra Vi har alltid känts som ”hemma” för mig och det känns skönt att komma till ett gäng där jag känner nästan alla i klubben och jag har flera nära vänner i laget, säger Joakim Hammar till klubbens Facebooksida.

Ett mardrömsår

Han beskriver 2020 som ett mardrömsår, där ingenting fungerade för varken honom eller laget. Nu ser han fram emot att spela för SVIF igen. 

– Jag har höga förväntningar, inte minst på laget utan även på mig själv. Det är lite av ett revanschår detta. Jag hoppas att vi bygger vidare på det som har hänt de två tidigare säsongerna där man har varit nära uppflyttning två säsonger i rad. Det är ett gott gäng med otroligt mycket vilja och kvalité så det ska bli otroligt kul att komma igång.

Ossian Mathiasson i sportgruppen säger så här om värvningen: 

– Det är väldigt glädjande att Joakim återvänder till Södra Vi som han har representerat i flera säsonger. Han känner alla i laget och blir en viktig spelare för vår offensiv, säger Ossian Mathiasson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt