Annons:

David Lindgren i Vimmerby IF är nöjd med att klubben får över en miljon kronor i coronastöd. Foto: Arkivbild

Miljonstöd till VIF efter lång väntan: "Uppe på den nivå som vi hade hoppats på"

Vimmerby IF får över en miljon kronor i ersättning för att de inte kunde arrangera sommarens upplaga av Bullerby Cup.
– Det har varit en jobbig vecka då man har gått och väntat på beskedet, säger Vimmerby IF:s David Lindgren. 

Annons:

Nu är fördelningen av idrottens krisstöd för det tredje kvartalet klar. Vimmerby IF får tillsammans med Vimmerby MS allra mest pengar av föreningarna i Vimmerby kommun då VIF får 1 257 000 kronor och VMS 1 014 000 kronor.

– Jag hade hoppats och trott att beskedet skulle komma redan i måndags. Det har varit en lång vecka att vänta på beskedet. Nu när det har kommit så känns det bra. Det är glädjande att vi får ett kompensationsstöd, det känns som att de har prioriterat barn-och ungdomsidrott och Bullerby Cup som ett evenemang. Det är goda nyheter, säger David Lindgren i Vimmerby IF.

"Kan inte få full ersättning"

David Lindgren berättar VIF sökte för mer än vad de fick i coronastöd men de är mycket nöjda med utfallet. 

– Vi är väl medvetna om att utdelningen sker i solidaritet med många andra föreningar och idrotter. Vi har varit medvetna om att varken vi eller någon annan förening kan få ett fullt kompensationsstöd. Med det i åtanke så är vi nöjda att fördelningen blev som den blev, säger Lindgren och fortsätter

– Vi har sökt för intäkterna som vi tappade under Bullerby Cup och för de föreningsintäkter som vi tappade i och med stängda kiosker och allt annat som har varit under säsongen. Även om vi inte kan få full ersättning så tycker vi att det är uppe på den nivå som vi hade hoppats på.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt