Annons:

Lokala fotbollslag får vänta på att spela matcher – här är senaste riktlinjen

Storebro IF, SK Lojal och alla andra lokala fotbollslag får inte spela några träningsmatcher fram till den 7 mars. Foto: Ossian Mathiasson

Lokala fotbollslag får vänta på att spela matcher – här är senaste riktlinjen

Fotbollsföreningarna i Småland får snällt vänta på att spela träningsmatcher. Det blir inga matcher fram till den 7 mars, enligt Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

De lokala fotbollslagen är sedan en tid tillbaka i träning och gör sig redo för kommande säsong. Det kommer dock dröja ett tag innan det blir några träningsmatcher för lag på nivån under eliten, det vill säga division 1 damer och division 2 herrar och nedåt. 

Smålands Fotbollförbund meddelar på sin hemsida att det inte blir några träningsmatcher fram till den 7 mars och att riktlinjer för perioden efter 7 mars väntas komma den 5 mars. Det är ett beslut som Smålands FF har tagit utifrån gällande riktlinjer till följd av coronaviruset och diskussioner mellan distrikten och Svenska Fotbollförbundet.

Både Smålands FF och Svenska Fotbollförbundet planerar för att seriestart ska kunna ske i april. Tidigare riktlinjer säger att spelare födda 2005 och senare får spela enstaka träningsmatcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt