Annons:

Rasmus Bexell gratuleras efter ett av sina tre mål i andra halvlek mot Storebro. Gullringen vann med 4–1. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen besegrade Storebro i årets första match – Bexell tremålsskytt efter paus

Första matchen sedan i höstas. Då tog Gullringens GoIF en väntad seger mot Storebro IF med 4–1.
– Man får inte vara missnöjd när man gör fyra mål så det var skönt, säger Gullringens nye tränare Peter Magnusson.  

Annons:

Division 4-laget Gullringen tog emot division 5-laget Storebro IF hemma på Gullemon i kväll. Det var lagens första träningsmatch för säsongen och Gullringen vann med 4–1. 

Mittbacken Ola Lindblom var helt omarkerad när han nickade in 1–0 på en hörna efter 23 minuters spel innan Hampus Carlsson fixade Storebros kvittering tio minuter från slutet i andra halvlek. 

– Det syntes att det var lite ovant med enkla misstag i första halvlek men vi försökte hålla uppe bolltempot och lyckades ganska bra med det första halvtimmen för att vara första matchen på så länge. Vi tappade kommandot och gick ner oss sista kvarten. Vi kom in i Storebros tempo och det straffade sig direkt. Storebro var bättre under sista kvarten, säger Gullringens tränare Peter Magnusson. 

Tre mål av Bexell efter paus

Gullringens anfallare Rasmus Bexell såg med tre mål inom loppet av 22 minuter i andra halvlek till att hemmalaget vann med komfortabla 4–1. 

– Vi försökte dra upp bolltempot och spela runt i andra halvlek. Vi tryckte in några bollar som skapar självförtroende inför fortsättningen. Man får inte vara missnöjd när man gör fyra mål så det var skönt. Nu är premiären avklarad så nu kan det bara bli bättre, säger Magnusson. 

Storebros spelande assisterande tränare Anton Palmér var nöjd med hur hans lag genomförde första halvlek innan orken tröt efter paus. 

– Som helhet var det rätt okej. Vi vet att vi är en, kanske mer än en nivå, sämre än Gullringen rent generellt. Det här är så långt ifrån vårt tempo som vi har på våra träningar och vårt interna matchspel men jag tycker ändå att vi krigar på och försöker ligga rätt i positionerna. Vi gjorde en bra första halvlek och var minst lika bra som Gullringen sista kvarten. Musten gick ur oss lite i andra, de satte upp lite mer folk, tog över mittfältet och kom hela tiden på rulle. Vi tröttnade och det var många stumma ben på slutet. Sett över hela matchen kan vi inte förvänta oss mer än det här, säger Anton Palmér.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt