Annons:

Svea Backstad vill ta chansen i VIF: ”Jag är redo för nya kliv”

Svea Backstad, till vänster, har tagit lärdom av bland annat Nathalie Milton, VIF-spelaren till höger i bild. Foto: Simon Henriksson

Svea Backstad vill ta chansen i VIF: ”Jag är redo för nya kliv”

Svea Backstad är en av flera talanger som har chansen att slå sig in i Vimmerby IF:s startelva i division två den här säsongen.
– Det känns som att jag är redo för nya kliv, säger Svea Backstad.

Annons:

Snart 17-åriga Svea Backstad är utan tvekan en av flera unga spelare som har möjlighet till betydligt mer speltid i A-laget den här säsongen.

– De föregående säsongerna har jag mest försökt att etablera mig i seniorfotbollen och mogna i mitt spel. Nu känns det som att jag är redo för nya kliv. Tanken från min sida är att jag vill försöka få så mycket speltid som möjligt och göra det så bra jag bara kan när jag får chansen. Förra året blev det mest inhopp och det var jag nöjd med då, men i år är målet att få spela mer, säger Svea Backstad.

”Fantastiska passningsfötter”

Att Vimmerbytränaren Mikael Rinaldo ser stor potential i mittfältaren råder det ingen tvekan om.

– Svea har tagit jättekliv i sin utveckling och hon har fantastiska passningsfötter, säger Rinaldo.

Svea Backstad säger att hon tar mycket inspiration från de mer rutinerade spelarna i laget.

– Vi har en del äldre spelare som kan styra och ställa, men också många unga spelare med mycket motivation. Jag har ju varit en av de yngsta under ett par år och har försökt att lära mig så mycket som möjligt.

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag har väl inte riktigt tagit på mig någon större roll. Som innermittfältare försöker jag lära mig att styra mina medspelare. Jag har en bra blick på planen därifrån och försöker att växa i mitt spel, säger Svea Backstad. 

Kan gå långt

På söndag är det dags för seriepremiär i division två, borta mot Madesjö.

Hur ser du på era chanser i serien?

– Jag tror att hela laget är överens om att vi kan gå långt och att vi kan vinna många matcher. Förra säsongen slutade vi tvåa i serien och jag tror att vi har stor chans att komma högt i tabellen och kanske till och med vinna serien, säger VIF-mittfältaren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt