Annons:

Golfbanan öppnar för säsongen: ”Vill hoppa upp ett par snäpp i kvalité”

Nu har Tobo Golfklubb öppnat golfbanan för säsongen och Magnus Hultgren berättar om sina tankar inför det som komma skall. Foto: Lotta Madestam

Golfbanan öppnar för säsongen: ”Vill hoppa upp ett par snäpp i kvalité”

Tobo GK:s golfbana strax utanför Storebro öppnade för säsongen i samband med lördagens städdag.  
– Jätteskönt. Det är den senaste premiären som jag har varit med om under min tid på Tobo golfklubb, säger Magnus Hultgren. 

Annons:

Sedan i lördags är Tobos golfbana öppen för spel och Magnus Hultgren, pro på anläggningen, är glad över att säsongen är igång.

– Vi brukar öppna mellan 15 och 20 april så det är en sen premiär i år. Normalt sett brukar vi få bakslag när vi öppnar i mitten av april. Tanken är att vi ska kunna gasa på nu, säger Magnus Hultgren. 

"Finaste och bästa banan på länge"

Han berättar att alla grönytor kommer vara mycket bättre i år jämfört med tidigare år. 

– Jag tror att vi rent golfbanemässigt kommer ha den finaste och bästa banan på väldigt länge. Det vi har gjort inför årets säsong är att vi har gett vår bana en större budget. Vi vill hoppa upp ett par snäpp i kvalité på produkten Tobo golfbana. Vi har inga stora investeringar men vi har renoveringar och löpande underhåll på anläggningen, säger Magnus Hultgren och fortsätter: 

– Alla grönytor ska bli bättre och vi satsar hårt på att kliva upp ett par hack. Vi hade ett riktigt bottenår i fjol och där vill vi inte vara igen. Vi kommer lägga mer pengar på varje grässtrå så vi vet att vi kommer ha en mycket bättre produkt i år än vad vi har haft tidigare år. Det är svårt att säga hur säsongen kommer te sig men vi ser att de åtgärder vi har gjort under vinter och vår slagit väl ut.

Tror på färre greenfee-gäster

Tobo GK kommer från två lyckade greenfee-år och Hultgren tror på färre greenfee-gäster, det vill säga golfspelare som är medlemmar i en annan klubb, i år. 

– Det är svårt att säga men känslan säger mig att den kommer vara något sämre än förra året. Nu när resorna har börjat igen så upplever jag själv att det inte riktigt är samma drag kring golfen som det har varit under de två senaste pandemiåren. Jag tror att folk håller lite mer i pengarna nu med tanke på situationen i världen. Det är min egen känsla och jag hoppas att jag har fel. Om jag tittar på hur försäljningen går i shopen och hur intresset ser ut så känns det ganska mycket mindre än de två tidigare åren, säger Hultgren. 

Vad beror det på?

– När man inte hade möjlighet att resa så fanns det lite extrapengar och man passade på att nyttja det på hemmaplan. 

"Kan bli ett tufft år"

Tobo har – precis som många andra golfklubbar – svårt att få fram grejer. 

– Alla leveranser från alla leverantörer inom golfbranschen med stål och gummi är försenade. Många leverantörer kämpar mycket med att kunna få fram produkter och hur det kommer fortgå är oklart. Vi ser i början på säsongen att det är tufft. Jag har beställt alla grejer till shopen till 1 april och merparten av mina leverantörer har fortfarande inte levererat allt. Det kommer göra att vi inte kommer kunna leverera och sälja den mängd som eventuellt efterfrågas i shopen. 

De höga drivmedelspriserna påverkar Tobo GK i allra högsta grad. 

– Våra maskiner går på diesel om man bortser från några eldrivna maskiner. Allt har ökat i pris så det kan bli ett tufft år. Vi har inte ökat våra greenfee-priser men vi ökade medlemsavgiften med 100 kronor för att ta höjd. När vi fattade beslutet under hösten såg vi att drivmedelspriserna gick upp och nu har det gått upp ännu mer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt