Annons:

Tobo har chansen att hålla sig kvar i ettan – morgondagens singelspel avgör allt

Robert Danielsson och Jacob Isaksson imponerade i bästboll-spelet och gick runt på 67 slag. Tobo GK har inför den femte och avgörande rundan chansen att hålla sig kvar i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Tobo har chansen att hålla sig kvar i ettan – morgondagens singelspel avgör allt

Fyra av fem rundor är avverkade i seriegolfens division 1 på Tobo GK. Arrangörsklubben har en god chans att undvika jumboplatsen som innebär nedflyttning.
– Spelar spelarna som de brukar så är vi klara för en fortsättning i division 1, säger Tobos lagledare Magnus Hultgren. 

Annons:

Tobo GK:s målsättning är att undvika degradering från division 1 vid seriespelet som pågår i tre dagar på hemmaplan. Med tanke på att Åtvidaberg drog sig ur på grund av spelarbrist två dagar före start är det bara ett lag som trillar ner ett steg i seriesystemet. 

Ligger alltjämt sist i seriespelet

I dag har den tredje och den fjärde rundan avgjorts med foursome och bästboll. Jacob Isaksson och Philip Ericson noterades för 78 slag i foursome-spelet medan Vilgot Kronstrand och Robert Danielsson gick runt på 76 slag. 

I bästboll-spelet imponerade Jacob Isaksson och Robert Danielsson med 67 slag där de lyckades med varsin eagle, två slag under hålets par. Robin Stolt och Marcus Svensson fick 74 poäng. 

– Dagens insats är med flaggan i topp. Vi har spelat bra och kämpat hårt även om vi inte allt har gått med oss. Vi har fått ihop ett bra resultat. Det har varit bra spel från hela laget i dag, säger lagledaren Magnus Hultgren, pro på Tobo.

Tobo GK ligger alltjämt på tolfte plats i seriespelet med totalt 769 slag, ett slag bakom elvan Jönköpings GK och sex slag bakom tian Visby GK. Tobo har en god chans att undvika nedflyttning till division 2 då Åtvidaberg redan är klara för nedflyttning. Magnus Hultgren har en god känsla. 

– Det är ingenting i det här sammanhanget fördelat på fyra singelronder. Spelar spelarna som de brukar så är vi klara. Det behövs ingen överprestation från någon spelare utan det handlar om att minimera misstagen och att man tänker på laget före jaget. Det är viktigt att man inte får vattenskalle och börjar chansa, det kan kosta oss platsen i division 1, säger Magnus Hultgren. 

Avslutning i morgon

Seriespelet avslutas med fyra singelmatcher på lördagen. Marcus Svensson, Vilgot Kronstrand, Jacob Isaksson och Robert Danielsson ska spela för Tobos räkning. 

– Vi har definitivt chansen att klara oss kvar och hemmaplansfavören spelar in. Det gör ett slag per gubbe. Det är huvudet och vädret som kommer avgöra i morgon. 

Fakta

Ställningen inför morgondagens avslutande singelspel: 1) Norrköping/Söderköping 710, 2) Glasriket 730, 3) Värnamo 732, 4) Linköping 744, 5) Lagan 746, 6) Nässjö 751, 7) Hook 755, 8) Växjö 756, 9) A6 761, 10) Visby 763, 11) Jönköping 768, 12) Tobo 769.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt