Annons:

Tuffa förutsättningar när Tobo degraderades till division 2

Marcus Svenssons Tobo GK får börja om i division 2 efter att ha slutat sist vid helgens seriespel på Glasrikets golfklubb i Växjö. Foto: Ossian Mathiasson

Tuffa förutsättningar när Tobo degraderades till division 2

Tobo Golfklubb degraderas till division 2 efter att ha slutat sist vid helgens seriespel i division 1 på Glasrikets golfklubb i Växjö.

Annons:

Tobo GK kom till spel med Marcus Svensson, Jacob Isaksson, Robert Danielsson, Jonas Jansson, Tony Wigander och Magnus Hultgren. Det var 14 lag som deltog när seriespelet i division 1 avgjordes på Glasrikets golfklubb i Växjö under tre tävlingsdagar. 

– Vi visste redan från början att det skulle bli tufft för att hålla sig kvar i division 1 och när vi inför tävlingen fick veta att fyra lag skulle åka ur försvann väl chanserna ganska rejält. Det finns alltid en liten chans om man överpresterar, säger klubbens PRO Magnus Hultgren. 

"Både bra och dåligt"

Tobo GK fick inte till det och hade 113 slag över par, vilket gjorde att klubben slutade sist och degraderas till division 2. 

– Vi presterade både bra och dåligt. Banan var precis tvärtom mot vad vi själva är vana vid. Det var en hård och snabb bana i bra skick. Vi hade kanske behövt två inspelningsdagar till för att vara riktigt rustade. Vi representerar Tobo GK och gör så gott vi kan, säger Hultgren. 

Nu får Tobo ta sikte på att göra bra ifrån sig i division 2 nästa säsong. Hultgren har en plan för hur det ska gå till. 

– Det som är positivt med det hela är att vi ska försöka lyfta fram lite fler juniorer som börjar tycka att det är kul att tävla och börjar bli duktiga. De får definitivt chansen om de vill, vilket är roligt och bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt