Annons:

Rosin SM-bronsmedaljör i lag efter stark upphämtning

Golfspelaren Rasmus Rosin (längst ner till vänster) är nybliven SM-bronsmedaljör i lag. Foto: Privat

Rosin SM-bronsmedaljör i lag efter stark upphämtning

Den lokale golfspelaren Rasmus Rosin har vunnit SM-brons i lag med Linköpingsklubben Landeryd. Medaljen säkrades efter en mycket stark avslutning. 

– Jag tycker att insatsen är väl godkänd, säger Storebrobördige Rasmus Rosin. 

Annons:

Rasmus Rosin, född och uppväxt Storebro och sedan flera år tillbaka bosatt i Linköping, var en av Landeryds Golfklubbs sex spelare vid helgens lag-SM-tävling på Upsala Golfklubb. 

Klubben svarade för en medioker första halva av tävlingen och steppade upp rejält när det gällde som mest. 

– Vi hade det lite tungt under de första två dagarna och kom inte riktigt upp i nivå så vi låg på åttondeplats efter halva tävlingen. Vi steppade upp rejält under fredagen och lördagen och lyckades knipa bronset, säger Rasmus Rosin. 

Landeryds Golfklubb var tvungna att plocka tre slag på Eslöv, fem slag på Haninge och elva slag på Upsala för att knipa bronspengen. Då svarade man för en lysande avslutande runda och slog Eslöv med åtta slag, Haninge med tio slag och Upsala med 18 slag och bärgade bronspengen. AIK GK vann i överlägsen stil och Kristianstad GK slutade tvåa. 

– Medalj var målet innan vi drog igång tävlingen så det känns såklart superbra att vi lyckades med det, speciellt när läget såg ut som det gjorde efter två dagar. Sen hade man kanske velat ha en annan valör såklart med vi får se till att fixa det nästa år, säger Rasmus Rosin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt