Annons:

"Jag måste tänka på mig själv", säger Johan "JC" Carlsson. Foto: Arkivbild

"JC" om beslutet att hoppa av: "Måste tänka på mig själv"

Johan "JC" Carlsson gör som Jonas Friberg. Han kommer inte spela vidare den här säsongen i Vimmerby IBK.
– Jag är 41 år och kan inte lägga ett helt år på att tycka att saker är tråkigt, säger han.

Annons:

I går meddelade Vimmerby IBK att klubben och Jonas Friberg avbryter samarbetet. I dag kommer beskedet att nästa tongivande spelare också lämnar klubben. 

Det rör sig om rutinerade Johan "JC" Carlsson som dock tycker att det är väl formellt att kalla det för ett samarbete som bryts.

– Grejen och dealen har varit att jag skulle ställa upp när Wall (Victor) var borta. Jag var tydlig med att jag inte gett upp tankarna på att spela fotboll och att vi skulle ta en ny dialog när Wall var tillbaka och fotbollen drog igång. Nu drar fotbollen igång nästa vecka och jag har varit i Stockholm över helgen och reflekterat en del. Jag är inte riktigt där mentalt och känner själv att jag inte har bidragit som jag har gjort tidigare säsonger. Rent mentalt är jag inte där, men jag är där fysiskt. Det är något som gör att jag inte tycker att det är kul och jag är 41 år gammal. Då kan man inte lägga ett helt på att tycka att saker är tråkigt, säger Johan Carlsson. 

För "JC" är beslutet ingen stor grej.

– Innan jag avslutar alla sporter som jag håller på med vill jag att det ska vara roligt. Jag tycker inte det här är roligt och då väljer jag att inte fortsätta. Jag vill inte säga att det är motivationsbrist heller. Jag har haft motivation att hjälpa laget och det är ett tufft beslut att ta med tanke på läget. Det hade varit mycket enklare att ta det om vi var i toppen. Det är ett bra gäng med bra grabbar, men jag måste tänka på mig själv i det här läget. Tycker jag inte det är roligt så tar jag energi från andra och det tar energi från mig. 

"Snarare ställt upp"

Han säger att det inte är några problem mellan honom och klubben som ligger bakom beslutet.

– Absolut inte. Det här är helt och hållet för att jag känner att det inte funkar i längden. Jag har inte gjort det här för min egen skull. 

En del kan tycka att det här sätter laget i en ännu svårare sits. Hur ser du på det?

– Varken jag eller Friberg (Jonas) var med i den ursprungliga truppen. Jag ser det snarare som att vi har bidragit och hjälpt dem så mycket vi har kunnat. Jag kan tycka att vi har ställt upp snarare än att vi har hoppat av. Ingen av oss skulle egentligen spela, så man kan se det som bonusmatcher.

Kan det bli en ny comeback?

– Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig, men nu ser jag fram emot fotbollen som drar igång nästa vecka.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt