Annons:

VIBK-profilen Johan "JC" Carlsson gör comeback. Foto: Arkivbild

"JC" tillbaka i VIBK – ska dubblera i höst: "Vet inte vem jag försöker lura"

Han slutade – men kom tillbaka. Det gäller både fotbollen och innebandyn. Nu är det klart att rutinerade Johan "JC" Carlsson lirar i VIBK kommande säsong.
– Jag vet inte vem jag försöker lura över att jag är färdig, säger han.

Annons:

Efter fjolårets märkliga säsong på grund av pandemin valde Johan "JC" Carlsson att lägga innebandyklubban på hyllan. Istället blev det fotbollscomeback i Vimmerby IF.

Men "JC" kan uppenbarligen inte släppa innebandyn.

Nu är det klart att han kommer vara en del av VIBK:s trupp i division 1.

– Jag vet inte vem jag försöker lura över att jag är färdig och ska jobba mer eller ligga ännu mer på soffan. Det skrämmer mig lite att sluta helt och se vart vardagen tar vägen. Det skrämmer en del faktiskt, säger "JC" och fortsätter:

– Jag är också ganska sugen. VIBK, både ledarna och spelarna, har varit tydliga med att de anser att man är med och bidrar. Det är en bidragande orsak också, annars hade det inte varit någon idé. Jag känner att jag kan tillföra något, men hur det ser ut på planen återstår att se.

Hur många gånger har du gjort comeback i innebandyn?

– Jag skulle nog säga att det är den tredje gången, men jag ser inte det här riktigt som en comeback. Jag har egentligen inte missat något. Laget jag kommer till har inte spelat fler seriematcher än vad jag har gjort.

"Inte äldst i laget"

Det har gått drygt ett år sedan Johan Carlsson höll i en innebandyklubba senast. Under tiden har han däremot spelat fotboll med Vimmerby IF i division 4.

– Jag ska träna på torsdag första gången. Jag tror det kommer komma mer och mer med tiden, även om det är nästan ett år sedan jag höll i en innebandyklubba.

Är det här den sista comebacken?

– Det är nog väldigt tveksamt om jag kommer gå ut med att jag har slutat framöver. Jag tror att jag luras in lite i vad folk tycker och tänker. Bara för att jag nått en viss ålder vore det onormalt att spela division 1-innebandy. Det sätter sig i huvudet på mig. Det är väl bara att köra och går det så går det. 

Jonas Friberg har också gjort comeback – och honom kommer "JC" aldrig ifatt åldersmässigt.

– Jag är inte äldst i laget, så är det ju, säger han och skrattar.

Hur kommer det gå att dubblera med fotbollen?

– Det får bli ett par tuffa veckor. Det var viktigt för mig att jag var överens med "PG" (Patrik Gunnarsson, tränare i VIF) om upplägget. Jag kommer missa omgång två och tre i innebandyn om jag blir uttagen i fotbollen. 

"Tuff säsong"

Vad som händer med hans fotbollsspelande nästa säsong vill han låta vara osagt.

– Det vågar jag inte säga. Men det är klart att fotbollen och det underlaget tar otroligt mycket mer på kroppen än innebandyn. Av den anledningen känner jag att det är rätt tufft. 

Ska det bli kul med innebandy igen?

– Det kommer det bli. Det blir en tuff säsong och för oss handlar det om att vinna på hemmaplan. Det är där vi ska köra på och ta poäng. 

Johan Carlsson har varit en storkonsument av popsorten padel och även spelat mycket golf under sommaren.

– Det har blivit mindre padel nu, men mycket golf i sommar. De senaste veckorna har jag kört två, tre hitpass i veckan och jag får inte hoppa det under säsong. Mina baksidor blir lidande och jag måste hålla i det för att det ska gå. Jag känner redan skillnad igen. 

Premiär på fredag

VIBK:s assisterande tränare Alexander Petersson säger så här om att få in "JC":

– Det känns bra. Framför allt med Walls (Victor) skada så förlorar vi en hel del rutin i truppen. Det är ingen hemlighet att han har varit en viktig spelare för oss de senaste säsongerna, så det känns bra. Han bidrar både på och utanför planen. 

VIBK har Ledberg i seriepremiär på fredag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt