Annons:

Sjökvists kanonmatch och tre mål förde VIBK till nyckelseger

Emma Sjökvist visade vägen med tre mål när Vimmerby IBK slog Husqvarna med 6–5. Foto: Ossian Mathiasson

Sjökvists kanonmatch och tre mål förde VIBK till nyckelseger

Superviktigt möte på hemmaplan. Då slog Emma Sjökvist till med ett hattrick och förde Vimmerby IBK till tre viktiga poäng. 
– Skönt att det släppte för mig. Det var islossning, säger han. 

Annons:

Emma Sjökvist var i allra högsta grad i händelsernas centrum när Vimmerby IBK tog sin andra seger för säsongen i damernas division 1. Den skickliga och snabba forwarden gjorde hälften av VIBK:s mål i 6–5-segern och gjorde sin bästa insats för säsongen.

Hon gjorde 2–1 i slutskedet av första perioden och två psykologiskt viktiga mål (5–2 och 6–3) i sista perioden. 

– För mig har det varit körigt i de senaste matcherna där jag kanske skulle ha gjort mål, men det har varit stolpe ut. Nu gick äntligen bollarna in och det känns jättebra, säger Emma Sjökvist.

"Ska göra mål i tom kasse"

Avslutningen blev ändå dramatisk då Husqvarna reducerade till 6–4 med tio minuter kvar och 6–5 med 33 sekunder kvar att spela. 

– Jag kände mig ganska lugn även om det var onödigt av oss. Jag tycker att vi ska göra mål i tom kasse men det lyckades vi inte göra. Vi vann till slut och det är så skönt. 

Jämfört med tidigare matcher spelade inte VIBK lika bra i dag, enligt Emma Sjökvist.

– Vi gjorde ingen jättebra match rent spelmässigt. Vi gjorde mål men spelade kanske inte så bra. Vi har spelat bra i många matcher men har inte kunnat göra mål. Det var kanske fulspelet som behövdes, säger hon och skrattar. 

Vad betyder denna seger för er?

– Det är alltid skönt att vinna matcher, det behövdes efter förra helgens förlust (2–11 mot Olofström). Skönt att vi lyfter i tabellen också.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt