Annons:

Richard Mårtensson är Vimmerby IBK:s nye ordförande. Foto: Privat

Han flyttar hemåt efter 20 år på vift – blir ny ordförande i VIBK

Linda Södergrens comeback som ordförande i Vimmerby IBK blev ettårig. Ny ordförande är Vimmerbybördige Richard Mårtensson precis har flyttat från Falun till Västervik.
– Klubben har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger Richard Mårtensson.

Annons:

När Vimmerby IBK höll årsmöte för en tid sedan tackade ordföranden Linda Södergren för sig efter ett år posten och lämnade över ansvaret till Richard Mårtensson. 

– Jag fick frågan om jag var intresserad då jag flyttar hemåt igen. Inte till Vimmerby, men till Västervik. Jag har mina rötter i Vimmerby och var engagerad i klubben som ungdom. Jag var ganska värdelös som spelare men klubben har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har följt klubben i alla år så det var jättekul att få frågan om att bli ordförande. Det ska bli spännande och roligt, säger Richard Mårtensson. 

"Ska ha örat mot rälsen"

Richard Mårtensson flyttade från Vimmerby till Falun tidigt 2000-tal och är sedan två veckor tillbaka bosatt i Västervik. 

– Jag har stora delar av min familj, två syskon och mina föräldrar, kvar i Vimmerby. Två av mina brorsbarn, Wilma Djurstedt och Theodor Djurstedt, spelar i klubben och min bror Jörgen Djurstedt sitter med i styrelsen som kassör, säger Mårtensson.

Han ser fram emot uppdraget som ordförande i Vimmerby IBK och tänker sig en mjukstart. 

– Jag vet inte så mycket om den interna processen, vad som har funkat och hur det ser ut i Vimmerby IBK just nu. Jag tänker att min roll handlar väldigt mycket om att lyssna, väga in olika perspektiv och bidra till att få ihop olika krafter och viljor i föreningen. Jag ska inte kliva in och ha massa synpunkter utan ha örat mot rälsen och lyssna på vad folk har att säga, hur man ser på klubben, vilka målsättningar som finns och vad man har för ambitioner. Jag ska försöka hjälpa till och sätta ut en långsiktig plan med de ambitioner och mål som finns i klubben. 

Han tycker att VIBK är starkt förknippat med Vimmerby som varumärke.

– Även om resultaten inte har varit så bra så finns det ett otroligt stort engagemang. Jag upplever att människor är väldigt stolta över att vara engagerade i klubben.

Vill prioritera ungdomsverksamheten

Nyckeln som Richard Mårtensson ser i alla föreningar är att lägga fokus på ungdomsverksamheten.

– Ungdomarna är det absolut viktigaste. Som jag har förstått det så finns det fokus på att vilja prioritera ungdomsverksamheten och jag vill bygga vidare på det. Det är grunden för att kunna växa, få fler engagerade och på sikt förbättra de sportsliga resultaten.

Både herrlaget och damlaget trillade ur division 1 gångna säsongen och får börja om i division 2.

– Jag behöver lyssna in vilka sportsliga mål som klubben har och vill ha och var ambitionen ska ligga någonstans. Har man åkt ner ett snäpp i seriesystemet och siktar på att komma tillbaka så är det viktigt att ha en plan för hur man ska stanna kvar. Det blir en diskussion med tränarna, medlemmarna och styrelsen i övrigt. Jag har mycket att sätta mig in i och jag är ödmjuk inför uppgiften.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt