Annons:

EMIL JOHANSSON STOR HJÄLTE FÖR VIBK – AVGJORDE I SEKUNDDRAMA

Emil Johansson klev fram med fyra nya mål för Vimmerby IBK. Foto: Ossian Mathiasson

EMIL JOHANSSON STOR HJÄLTE FÖR VIBK – AVGJORDE I SEKUNDDRAMA

Vimmerby IBK har fått en drömstart på säsongen. Detsamma gäller för Emil Johansson. I kväll klev han fram med fyra nya fullträffar i en dramatisk match mot Ingelstad. När matchen såg ut att sluta 5-5 stod Johansson för dubbla mål i slutsekunderna.

– Ska vi fortsätta så här hela säsongen får vi se om hjärtat överlever, skämtar VIBK-tränaren Alexander Pettersson efter 7-5-triumfen.

Annons:

Efter en tung fjolårssäsong med degradering från division ett och tapp av flera nyckelspelare fanns det en hel del frågetecken för Vimmerby IBK inför starten av division två.

Det är förstås för tidigt att dra några större växlar efter två matcher. Vi kan dock konstatera att VIBK har visat styrka genom att vinna två jämna matcher. Först 8-7 hemma mot Värnamo och ikväll 7-5 borta mot Ingelstad.

– Det var riktigt jämnt idag också och de här segrarna är de skönaste. Det finns väldigt mycket hjärta och passion i den här gruppen, säger Alexander Pettersson.

Startade starkt

Redan halvvägs in i den första perioden hade Vimmerby gått fram till en 2-0-ledning, som blev till 3-1 efter de första 20 minuterna. Detta efter dubbla bortamål av Emil Johansson samt en fullträff från Elias Travtjenkos klubba.

– Vi kom ut väldigt starkt i första och spelade som vi hade pratat om, konstaterar Pettersson.

Lika nöjd var VIBK-coachen inte med mittakten.

– Vi hade en dipp i andra perioden och i början av tredje. Där blev det en del stressade beslut och i andra perioden tror jag dessutom att vi bara hade två skott på mål.

Klev in från kanten

Trots Ingelstads övertag lyckades bortalaget behålla ledningen (3-2) inför den tredje perioden. Där utökade Adrian Brorsson till 4-2 innan Ingelstad både kunde reducera och kvittera. Då hade det bara gått drygt sex minuter av slutperioden.

Ricky Gustavsson gav sedan Vimmerby ledningen på nytt innan hemmalaget ännu en gång kvitterade.

Vad som hände sedan vet ni redan. Med bara 18 sekunder kvar av perioden klev Emil Johansson fram och satte dit det matchavgörande 6-5-målet. Johansson fastställde sedan slutresultatet till 7-5 i tom bur.

– En välspelad och jämn match över 60 minuter. Mest stolt är jag över att vi kom tillbaka efter några käftsmällar i tredje perioden, säger Alexander Pettersson.

Hur var känslan vid 5-5 och bara några minuter kvar?

– Ingelstad tryckte på, men vi pratade om att det inte gjorde någonting så länge vi hade kontroll på det. Sen var det tillfälligheter som avgjorde. Emil klev in från kanten och tryckte dit 6-5 i bortre och sen kom 7-5 i tom kasse.

Åtta mål

Emil Johansson har startat säsongen på ett minst sagt imponerande sätt med åtta fullträffar på de två inledande matcherna.

– Klart det är jätteviktigt att ha en spelare som kan kliva fram när det gäller. Emil är utan tvekan en kvalitetsspelare, han har verkligen slipat till sitt spel i både offensiven och defensiven. Samtidigt var känslan idag att vem som helst hade kunnat kliva fram och avgöra.

Samtliga spelare i VIBK fick beröm. En extra stjärna i kanten delades ut till Johan Carlsson, Emil Johansson och målvakten Jesper Ahnfeldt.

Fakta

VIBK-poängen ikväll:

Emil Johansson 4+0

Ricky Gustavsson, 1+1

Elias Travtjenko, 1+1

Adrian Brorsson, 1+0

John Pettersson, 0+2

Karl Hjelmland, 0+1

Mattias Zeilon, 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt