Annons:

Stark kollektiv insats bäddade för seger – nu väntar viktiga toppmatcher

Vimmerby IBK vann mot Slätafly efter en bra prestation. Foto: Ossian Mathiasson

Stark kollektiv insats bäddade för seger – nu väntar viktiga toppmatcher

Vimmerby IBK bärgade tre poäng i Torsås efter en stabil insats. Nu får laget ladda om för matcher mot ettan och tvåan. 
– Det kommer såklart avgöras mycket framöver utan att vi vill titta i tabellen eller prata så mycket om kommande matcher. Nu ska vi suga på den här karamellen, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK fick revanschen som de var ute efter i dagens bortamatch mot Slätafly. VIBK svarade för en gedigen insats och vann med 6–3.

– Vi möter ett lag som har bra självförtroende mot oss och som inte vill bli inblandade i någon diskussion om att ramla ur. De slet på bra, men vi manövrerade dem och spelade vårt spel. Vi hade fokus på att äga mycket boll och spela med tålamod, säger Michael Elmér. 

Hyllar kollektivet

VIBK skaffade sig en tidig 2–0-ledning innan Slätafly närmade sig och krympte VIBK-ledningen till 4–3 inför tredje perioden. VIBK spände musklerna i slutperioden och visade varför de slåss i toppen av serien. 

– Första perioden och tredje perioden är våra bästa perioder och vi dippar lite grann i andra perioden då vi släpper någon enkel boll och får en straff emot oss som ”Bobby” (Patrik Karlsson) räddar efter att deras spelare tappat bollen i en dragning, säger Michael Elmér och fortsätter: 

– Det är en händelserik match som vi ändå kontrollerar, vilket är skönt med tanke på senaste matchen mot Ingelstad där vi tappade till 8–8. Vi stängde inte igen butiken då. I dag spelar alla spelare och bidrar under hela matchen och det är en stolthet att vi kan ha alla spelare igång. Hugo (Samuelsson) gör mål i första bytet som han får och Kevin (Hultman) gör mål i sista perioden. Det finns mycket att plocka med sig till träningsveckan. 

Möter ettan och tvåan på raken

Vimmerby hakar på i toppen och har fem poäng upp till FBC Karlskrona på uppflyttningsplats. VIBK:s kommande matcher är mot ettan Gransholms IF på hemmaplan och FBC Karlskrona på bortaplan. 

– Vi går in i någon form av seriefinalsmood. Även om vi inte är i toppen så möter vi ettan och tvåan två veckor på raken. Vi har vårt mål om att vi ska vara på övre halvan. Är vi topp två så är det en fantastisk bonus, men vi har ett mål i laget och det är att vara på övre halvan. Det finns fortfarande chans att nå det och kan vi ännu högre så får vi titta på vad det handlar om. 

Alla spelare erhöll beröm för en väl genomförd match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt