Annons:

Lidesjö om beslutet:

Jens Lidesjö berättar om sitt beslut.

Lidesjö om beslutet: "Känns jäkligt bra att avsluta just nu"

Vimmerby IBK tog steget upp i division 1. Men Jens Lidesjö följer inte med.
– På något sätt känns det jäkligt bra att avsluta just nu, säger han. 

Annons:

Jens Lidesjö har ett stort klubbhjärta och brinner hårt för Vimmerby IBK. Men trots att klubben tog steget upp i division 1 är innebandy ett avslutat kapitel för honom. Åtminstone den närmaste tiden. 

– Först och främst är det för att jag just nu inte har motivationen till att lägga ned den tid som kommer krävas, speciellt nu när det är en högre nivå och kraven höjs. Jag har också sökt en utbildning till hösten och om jag kommer in på mitt förstaval är det inte omöjligt att jag väljer att hoppa på den och då funkar det inte rent logistiskt eftersom den är väldigt långt bort. Om jag skulle bli kvar i staden kanske det går att stötta på annat sätt eller vara med lite i B-laget, men någon satsning kommer det inte bli oavsett, säger Lidesjö. 

Att avsluta just nu känns jäkligt bra, menar han.

– Den primära anledningen till att jag spelat de senaste åren är dels för att det är en helt underbar förening kombinerat med fantastiska lagkamrater på alla sätt och vis. Men också för att få vara med om en uppflyttning till division 1, vilket har varit lite av en dröm. När säsongen tog slut var det 50/50, men ju mer jag har funderat på det har det blivit mer och mer självklart. Om man inte kan vara säker på att man kan ge 100 procent från försäsongens start i början av maj ända in till säsongens slut i mars är det bättre att tränarstaben kan fokusera på de som verkligen brinner för det och har högre ambitioner, istället för någon som kanske kastar in handduken mitt i. 

Kommer sakna mycket

Det finns dock mycket han kommer sakna efter sitt beslut.

– Det jag kommer sakna allra mest är att komma upp till träningen och mötas av den fantastiska stämning som det alltid är. Lagkamraterna under dessa år har varit nyckeln till allt. Men jag kommer också sakna att inte längre spela inför fullsatta läktare en fredagskväll. Det har gett otroligt mycket glädje under de tre säsonger jag spelat i A-laget, det är unikt att ha ett sådant stöd på den här nivån. Men det känns som rätt tillfälle, att få avsluta med en uppflyttning. 

Han tror hårt på Vimmerby även i division 1.

– Jag tror att de kommer ha goda chanser att etablera sig med tanke på att många har stannat, nyförvärven som kommit och det "Micke" och "Öla" har gjort tillsammans med styrelsen för att lyfta föreningen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt