Annons:

VIBK finalklart efter seger mot Vetlanda –

Vimmerby IBK har tagit sig hela vägen till final i Björnslaget.

VIBK finalklart efter seger mot Vetlanda – "En tuff utmaning"

Vimmerby IBK har tagit sig hela vägen fram till final i Björnslaget i Göteborg. I semfinalen besegrades Vetlanda IB lag 2 med 4-3.

– Vi är inte nöjda utan nu vill vi gå hela vägen, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Vimmerby IBK har imponerat i Björnslaget och radat upp segrar. I semifinalen mot Vetlanda blev det 4-3 efter mål av i tur och ordning Adrian Brorsson, Jonatan Green, John Pettersson och Elias Trawtschenko. Värt att notera är att VIBK var i förarsätet under hela matchen efter Brorssons 1-0-mål.

– Det var inte något skönlir direkt, men cupspel handlar inte så mycket om det utan mer om att vinna matcher. Vi har spelat många matcher nu och många spelare har lite skavanker och det är slitna kroppar. Ingen känner sig särskilt fräsch, men det är lika för alla och nu är det bara att bita ihop till finalen, säger Alexander Pettersson.

VIBK-tränaren fortsätter:

– Jag tycker att Vetlanda såg ganska tröttkört ut. Som jag förstod det har de lite strul med skador och har gått runt på ganska få spelare. Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville i första perioden, vi spelade runt ganska mycket och var vassa när vi fick våra lägen. Det känns som att det finns en grym mentalitet i gruppen.

Hoppas få revansch

I finalen, som spelas ikväll, väntar Lindås IBK. Ett lag som Vimmerby förlorade mot i gruppspelet.

– Det blir en tuff utmaning såklart, men vi vill gå hela vägen nu när vi är i final. Vi är underdogs, men det var vi mot Vetlanda också. I gruppspelsmatchen mot Lindås kom vi in fel i det, nu ska vi rätta till det som inte funkade i den matchen. Vi vet att vi har en vass offensiv i alla våra formationer och det talar för oss, säger Alexander Pettersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt