Annons:

Lysande insats när VIBK inledde med överkörning

Vimmerby IBK krossade Ingelstad IBK med 12–4 och hemvändaren Jonatan Green noterades för fem poäng, två mål och tre assist. Foto: Ossian Mathiasson

Lysande insats när VIBK inledde med överkörning

En av säsongens svåraste bortamatcher redan i premiären. Vimmerby IBK levererade en lysande kollektiv insats och slog Ingelstad IBK med 12–4. 
– Det är svårt att vara något annat än nöjd nu, säger huvudtränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Ingelstad IBK nämns som en av seriefavoriterna i division 2 och Vimmerby IBK såg framför sig en tuff premiärmatch på bortaplan.  

VIBK svarade för en urstark kollektiv insats och inledde seriespelet med en övertygande 12–4-seger. 

– Vi gör en riktigt bra bortamatch mot ett på förhand starkt Ingelstad som jag tycker vi gör dåliga och bleka. Vi har en bra gameplan som funkar och de har inget motvapen. Vi kontrollerar matchen, dikterar villkoren och spelar i det tempo vi är bekväma i, säger Alexander Pettersson. 

Det dröjde inte särskilt länge innan spetsvärvningen och hemvändaren Jonatan Green presenterade sig och hamnade i målprotokollet. Målnollan spräcktes efter 2.25. Ingelstad kvitterade efter drygt 15 minuters spel, men Elias Trawtschenko såg med dubbla fulträffar till att VIBK ledde med 3–1 efter första perioden. 

– Det är extremt högt tempo i första perioden, nästan lite för högt. Det känns som att det var över vår förmåga. Spelet gick fram och tillbaka under de första tolv minuterna och båda lagen skapade lägen. Vi satte våra lägen och de hade två ramträffar och ”Jeppe” (Jesper Ahnfeldt) gjorde några bra räddningar, säger Pettersson. 

Timeout och målvaktsbyte efter chockstart

Några minuter in i andra perioden utökade William Björngard, nyförvärvet från Craftstadens IBK, ledningen till 4–1. Elias Trawtschenko gjorde sitt tredje mål för kvällen fram till 5–1 och Thim Isaksson satte 6–1, ett mål som fick Ingelstad att ta timeout och byta målvakt. 

– Vi pratade i första periodpausen om att vi hade klart för oss om vad som var deras vapen och gjorde vissa korrigeringar. Vi rättade till det och därefter hade de inget att sätta emot. Jag tycker att vi kontrollerade matchen från andra perioden och framåt. Vi var effektiva som de blev tröttare och tröttare och rullade på två femmor. Vi tryckte hela tiden på att de inte skulle orka.

VIBK ledde med 7–2 efter två perioder och tredje perioden blev en ren transportsträcka till tre premiärpoäng. Segersiffrorna skrevs till 12–4. 

– De hade svårt att ha något motvapen mot vårt spelsätt. Det var ett skönt besked att få med att vi kan göra tolv framåt, spela så följsamt försvarsspel och känna att vi har mer att ge. Vi är jättenöjda och det är inte så många lag som vinner med 12–4 mot Ingelstad.

Den kollektiva insatsen var stark och Jesper Ahnfeldts stabila målvaktsspel spred ett lugn till lagkamraterna. Backen Ricky Gustafsson kom inte spel på grund av ryggproblem. 

Fakta

Poäng, VIBK: Jonatan Green 2+3, William Björngard 3+1, Elias Trawtschenko 3+0, John Pettersson 1+2, Adrian Brorsson 1+0. Thim Isaksson 1+0, Elliot Kronstrand 1+0, Jesper Ahnfeldt 0+1, Karl Hjelmland 0+1, Hampus Carlsson 0+1, Adam Olofsson 0+1, Hugo Samuelsson 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt