Annons:

VIBK drog ifrån i toppen:

Alexander Pettersson gläds över att Vimmerby IBK gjorde jobbet och slog Hovmantorp på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK drog ifrån i toppen: "Viktigt att vi stämplar in mentalt"

Vimmerby IBK fortsätter att rada upp vinster i division 2. Borta mot Hovmantorps GoIF blev det seger med 6–2.
– Det är inte vår bästa insats direkt, men tillräckligt för att ta tre poäng. Det är så man kan sammanfatta det i stora drag, säger Alexander Pettersson. 

Annons:

Efter en trevande första period steppade Vimmerby IBK upp i de två efterföljande perioderna och bärgade tre poäng i svåra bortamatchen mot Hovmantorps GoIF. 

– Första perioden är inget vidare. Vi står på hällarna och de sköljer över oss när vi slarvar med bollen och har svårt att hitta vårt spel och vår gameplan. Vi har ett bra snack inför andra perioden. Vi tar tag i det och andra och tredje perioden är bra från vår sida. Vi spelar bra bortaspel, håller oss till planen och gör psykologiskt viktiga mål, säger Alexander Pettersson. 

VIBK gick ifrån till 4–1 innan de släppte in 4–2 i powerplay i andra perioden.

– Vi är effektiva i rätt lägen och går fram till 4–1. Det är sedan ganska logiskt att de gör 4–2 även om det sker i vårt powerplay. De hade bra tryck på oss under delar av andra perioden. ”Jeppe” (Jesper Ahnfeldt) klev fram och höll tätt, säger Pettersson. 

"Viktigt att vi stämplar in mentalt"

VIBK lyckades vinna med 6–2 efter mycket ställningskrig i tredje perioden. 

– Vi spelar av mathen på ett bra sätt. Vi gör 5–2 efter en tilltrasslad situation och då känns det lugnt. Vi håller dem på utsidan under större delen av tredje perioden och det är utan tvekan försvarsspelet som ligger till grund för segern. Offensivt är vi kanske inte bländande, men vi hittar ett ganska bra sätt efter första perioden och fick mycket ytor bakom deras backar. 

Vimmerby rycker nu ifrån i toppen och ligger sju poäng före trean Hovmantorps GoIF. 

– Det är såklart viktigt, men det är mycket kvar av serien. Vi får lite andrum neråt. Jag tycker att vi verkligen gör det som krävs. Vi har mycket folk borta och en sargad trupp. Det är viktigt att vi mentalt stämplar in, köper läget, kör på och håller oss till planen. 

Målvakten Jesper Ahnfeldt erhöll beröm tillsammans med Elliot Kronstrand och Elias Trawtschenko. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt