Annons:

Viktiga poäng står på spel för VIBK i toppstriden

Wilma Nilssons Vimmerby IBK ställs mot toppkonkurrenten Westbo IBK på bortaplan i dag. Foto: Simon Henriksson

Viktiga poäng står på spel för VIBK i toppstriden

Vimmerby IBK och Westbo IBK finns med i toppen av division 2. I dag ställs topplagen mot varandra i Gislaved.

– Fem lag har dragit ifrån i toppen och det är vi båda två med, säger VIBK-tränaren Jonas "Filluppen" Karlsson. 

Annons:

Vimmerby IBK har tagit full pott i fem av sex matcher i division 2 och bärgade för en vecka sedan en meriterande 7–3-seger hemma mot serieledaren Gnosjö IBK. 

– Det var en rejäl urladdning. Fokus var på att vi skulle vinna. I de tidigare matcherna, när vi har mött lag på den nedre halvan, har det varit mer fokus på prestation. Nu gick vi bara in och körde för att vinna och då blev det bättre, säger tränaren Jonas ”Filluppen” Karlsson.

"Fem lag som dragit ifrån"

I en haltande tabell räcker Vimmerbys 15 poäng till fjärdeplatsen bakom Gnosjö, Westervik och Tranås och dagens motståndare – Westbo IBK – ligger precis bakom VIBK på tolv poäng. 

Jonas ”Filluppen” Karlsson anser att det inte finns så stora skillnader mellan lagen i serien. 

– Jag ser att det är fem lag som har dragit ifrån i toppen. Westbo tillhör de fem lagen i och med att de just nu ligger femma. Det känns samtidigt inte som att det har så stor betydelse vilka man möter eftersom det är jämnt mot alla lag. Vi hade svårare mot Nässjö som är ett bottenlag än vad vi hade mot Gnosjö som är ett topplag. Det är ett tecken på att det finns kvalité i alla lag i serien. Det finns inga dynggäng som det var förr när jag tränade damerna. Vi hade matcher där vi hade som målsättning att vinna med tvåsiffrigt och nu handlar det mer om att vinna matcherna, säger Karlsson.

VIBK är inställda på att det blir en tuff och jämn match i Gislaved på söndagseftermiddagen. 

– Det blir precis som tidigare att vi får scouta motståndet i början och läsa av dem lite grann för att se hur vi formerar oss. Vi backade hem mot Gnosjö och pressade högt mot Nässjö och det känns som att vi har bägge verktygen i vår låda. 

Gustafsson lämnar VIBK

VIBK har efter Westbo-matchen två matcher kvar innan jul- och nyårsuppehållet. Toppkonkurrenten Tranås kommer på besök på onsdag och jumbon Skillingaryds IK den 16 december.  

– Tar vi två segrar nu är vi nästan serieledare. Det är inget snack om att det är de fem lagen det kommer handla om. Ska man vinna en titel är det viktigt att man tar de förväntade poängen, framför allt i bortamatcher mot bottenlag. Nu kan vi kanske spela med lite mindre press borta mot ett topplag. Kommer vi upp i vår normal nivå tror jag att vi vinner. 

Det finns en del frågetecken i truppen. Wilma Nilsson, Malin Lenegård och Amanda Anemyr är tillbaka i spel. Klart är att Isabella Levin inte kommer till spel. 

Alva Gustafsson har missat alla matcher i november på grund av resa. Tidigare i veckan fick VIBK beskedet att forwarden lämnar på grund av säsongsjobb i fjällen. 

– Hon sa tack och adjö till laget i onsdags. Det är tråkigt att tappa en sån spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt