Annons:

Segern satt långt inne trots stort spelövertag:

Vimmerby IBK slog jumbon Slätafly med 9–5. Foto: Ossian Mathiasson

Segern satt långt inne trots stort spelövertag: "Dominerar matchbilden totalt"

Vimmerby IBK ägde allt spel hemma mot Slätafly/SK IBK. Det blev tre poäng efter vissa bekymmer med målskyttet. 
– Spelmässigt känns det väldigt kontrollerat, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Vimmerby IBK dominerade spelet i samtliga tre perioder hemma mot jumbon Slätafly och fick kämpa hårt för de tre poängen. 

Efter 20 minuters spel var VIBK i underläge med 1–2. 

– Som jag har varit inne på tidigare har vi svårt mot lag som inte vill spela innebandy och inte vill ha bollen. Första perioden är så där. Vi gör en del onödiga misstag offensivt som straffar sig. Vi pratar i första periodpausen om vad vi behöver rätta till och det var ganska tydligt att vi gör för mycket misstag offensivt som straffar sig, säger Alexander Pettersson.

VIBK steppade upp i andra och tredje perioden och fortsatte diktera villkoren ute på planen. 

– Från andra perioden och framåt är det vår match. Justeringarna föll väl ut och vi spelade smartare i anfallszonen. Vi tappade mindre boll och justeringarna gjorde att vi hade folk på rätt sida när vi tappade bollen. Tappa boll gör man ju, men vi låg på rätt sida från andra perioden och framåt, säger Alexander Pettersson. 

"Dominerar matchbilden totalt"

VIBK var i ledning med 4–3 efter andra perioden sedan Jonatan Green hittat nätet tre gånger om. VIBK var hela tiden i ledning i tredje perioden och vann till slut med komfortabla 9–5. 

– Jag tycker att vi dominerar matchbilden totalt. Det känns som att vi har ett 95-procentigt bollinnehav och de har knappt ett uppställt anfall mot oss.

Det blir ändå en knapp seger även om det rinner iväg i slutminuterna?

– På tavlan är det så, men spelmässigt känns det väldigt kontrollerat. Vi fick kämpa för målen även om det lossnade i tredje när vi fick in lite enkla mål. Jag tycker att det känns som att de inte orkar när vi börjar spela lite längre, både upp och ner med bollen i banan. 

Fem matcher återstår och VIBK har fem poäng upp till serieledaren KFUM Jönköping. På fredag väntar Jönköping IK Utveckling på bortaplan. 

– Dagens match var ett klart fall framåt. Vi måste försöka bygga vidare på den här känslan och jag tycker att energin på bänken är helt annan i andra och tredje perioden. Vi rättar till det vi behöver rätta till och jag tycker att det känns hur kontrollerat som helst. Jag tar med mig en skön känsla av att vi spelar smart. Vi får titta på första perioden och se om vi kan försöka sätta ihop 60 bra minuter i nästa match. 

"Kanske lite förbannad på mig"

Beröm delades ut till backen Adam Olofsson, centrarna Elliot Kronstrand och Victor Wall och Hugo Samuelsson, forwarden som hoppade in i kedjan med Green och Kronstrand i slutperioden och gjorde två viktiga mål (5–4 och 7–5).

– Han kommer in som högerforward och gör det fantastiskt bra. Han kanske är lite förbannad på mig efter att ha blivit bortplockad. Han använder det på rätt sätt och det är precis den reaktionen jag vill se hos spelarna som blir bortplockade. När han kommer in tar han chansen och är hungrig. 

Fakta

Poäng, VIBK: Jonatan Green 4+1, Elliot Kronstrand 0+3, Hugo Samuelsson 2+0, Mattias Zeilon 1+1, John Pettersson 1+1, Karl Hjelmland 1+1, Hampus Carlsson 0+1, Ricky Gustafsson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt